Van Su ve Kanalizasyon İdaresi(VASKİ)ne bağlı arıtma tesislerine yapılan inceleme ve araştırma gezileri sürüyor. Özellikle üniversite öğrencileri için bir laboratuvar görevi gören VASKİ arıtma tesislerine bu kez de YYÜ öğrencileri inceleme gezisi düzenledi.

 

 

Van Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığından Makine Mühendisi Kenan Pülat'ın öncülük ettiği, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Serap Güngör, Yrd. Doç. Dr. Tarık Aydoğmuş, Yrd. Doç. Dr. Atilla Bayram ve beraberindeki lisans öğrencileri,  VASKİ Atık Su Arıtma Tesislerine ziyaret etti.

 

VASKİ Kanalizasyon Dairesi Başkanlığınca işletilen Van merkez İskele Atık su Arıtma ve Van-Edremit Atık Su Arıtma tesislerine ziyarette bulunan Van-Yüzüncü Yıl Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünden öğretim görevlileri ve öğrencilere mevcut atık su arıtma tesisleri hakkında genel bilgiler ışığında tesiste bulunan üniteler ve ekipmanlar hakkında işleyiş ve görevleri ile ilgili bilgiler aktarıldı. Ayrıca tesise gelen atık suyun özelliklerinden bahsedildi. Mekanik ve elektrik akşamların arıtma tesislerinde ne kadar önemli olduğu ve ne amaçla kullanıldığı ile ilgili bilgiler verildi.

 

Tesislere ziyarette bulunan heyet, Atık su Arıtma tesislerinin ekolojik denge için büyük etken olduğunu, bölge ve ülke için önem arz eden Van Gölünün ekolojik dengesinin korunması açısında da önemli ve gerekli olduğuna dikkat çekerek, VASKİ yetkililerine gösterdikleri ilgi için teşekkür etti.  

Editör: TE Bilisim