Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, 2’nci Zabıta Koordinasyon Toplantısı’nı Muradiye İlçesi’nde yaptı. Muradiye Şelalesi’nde bulunan bir yapıda düzenlenen toplantıya Zabıta Daire Başkanı Zeynep Karakoyun, ilçe zabıta müdürleri ve amirler katıldı.

Kaldırım işgali, seyyar satıcı, kaçak et kesimi, görüntü kirliliği, hijyen, denetim, dilenci ve başıboş hayvanlar sorunu gibi bir çok sorunun ele alındığı toplantıda konuşan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Zeynep Karakoyun, şehir merkezi ve ilçelerde yaşanan birçok sorunun görüş alışverişinde bulunularak çözüme kavuşturacağını söyledi.

Van’ı ilçeleriyle birlikte daha yaşanılır bir kent haline getirmek için aralıksız çalışacaklarını dile getiren Karakoyun, “Bir araya gelmemizin sebebi ilçelerle koordineli bir şekilde hareket etmek. Öncelikli olarak gittiğimiz ilçenin sorunlarını ele alacağız. Bu sorunlara ne kadar çözüm oluruz konusunda bilgi alacağız. Amacımız gittiğimiz ilçenin o ay varsa sorunu o sorunu bertaraf etmektir. Muradiye ilçemizdeki zabıta arkadaşlarımızın sorunları, sıkıntıları ve taleplerini dinleyip not alacağız ve elimizden geldiğince de yardımda bulunacağız. Bazı konularda müsamaha göstermeyeceğiz. Özellikle seyyar satıcılar, cızbızcılar ve semaverciler konusuna ağırlık vereceğiz. Birçok arkadaşımız bu kişiler tarafından hakarete uğradı ve darp edildi. Çok sıkıntılı günler geçiriyoruz ama geri adım atmayacağız bu konuda. Onun için koordineli bir şekilde çalışacağız” dedi.

Dışarıdan gelen sivil plakalı araçların sebze ve meyve satışına izin verilmemesi ve ilçelerde kadın zabıta eksikliği nedeniyle yaşanan sorunların da ele alındığı toplantıda, karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak sorun ve talepler iletildi.

Toplantı, bir sonraki toplantının 20 Ağustos’ta Başkale İlçesinde yapılmasına kararı ardından son buldu.

Editör: TE Bilisim