ŞEHRİVAN HABER - Van TSO seçim yarışının mevcut başkana karşı yarışan adayı olan Zahir Kandaşoğlu da 7 Nisan’da yapılacak seçimlere sıkı bir şekilde hazırlanıyor.

 

Kent genelinde çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Kandaşoğlu, bir taraftan da her platformda açıkladığı 19 projenin detaylarını paylaşıyor. Bu anlamda bir çok proje açıklayan Kandaşoğlu, öte yandan seçim çalışmasının bir taraftan da vergi terkini konusuna eğilerek götürüyor. Sık sık Van’ın biriken borcuna değinen Kandaşoğlu, Van’ın terkin edilmeyen borçları için seçilmeleri halinde en ay yüzde 50 terkin vaadi verdi.

 

Van TSO başkan adayı Zahir Kandaşoğlu yaptığı bir açıklama ile kentin esnafın ve tüccarının ekonomik sıkıntılarına değindi. Bu anlamda kentin biriken borçlarına vurgu yapan Kandaşoğlu, 8 Nisan’da Van’da olacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da konuyu aktaracağını ve bu konuda çözüm üreteceğini belirtti.

 

KANDAŞOĞLU: VANLI BU BORCU ÖDEYEMEYECEK!

Kandaşoğlu açıklamasında şu ifadelere yer vererek: “Van İlimizde 2011 yılında yaşanan 2 büyük depremin (23 Ekim – 9 Kasım) ardından ilin tamamında vergi uygulamaları bakımından mücbir sebep hali ilan edildi.  Ardından mücbir sebeplerden dolayı 6 yıl boyunca vergilerimizi erteleyen hükümetimize teşekkür ederiz. Ancak şuanda bu ilde vergi dairesinde kayıtlı bulunan iş insanımızın devlete 6 Milyar 350 Milyon TL, eski ifadeyle 6. 350 katrilyon borcu bulunmaktadır. 30 yıldan beri yaşanan olumsuzluklar, olaylar, kentteki iş alanlarını ciddi bir şekilde daralmaktadır. Firmalarımız ve iş dünyası doğru dürüst iş yapamamaktadır. Bu nedenle de Son 6 yıldan beri badire üstüne badire atlatan kent, kimi zaman doğrulmak ve ayakta kalmak için mücadele etmektedir.” Dedi.

 

"VERGİ SORUNU ÇÖZMEK İÇİN BİZE YETKİ VERİN"

Kandaşoğlu seçilmeleri halinde girişim yapacaklarını belirterek konuyla ilgili olarak: “Bir çok iş insanımızın son süreçte vergileri ve aylık sigorta primlerini düzenli bir şekilde ödediği, ancak 6 yıldan beridir ertelenen ve son düzenlemeyle yapılandırılan vergi borcunu ödeyemediği görülmektedir. Van Mücbir sebepten ötürü ertelenen ve yapılandırılan Vergi Borcunun 1. taksitinin Ödeme Oranlarına bakıldığında yüzde 55’e yakını borcunu ödeyemediği görülecektir. Bu tabloda, ödeyecekleri de mümkün görünmemektedir. Bu sorunu aza indireceğim inancıyla siz değerli VATSO üyelerinden 7 Nisan’da yapılacak seçimde bizlere bir daha yetki vermenizi istiyorum.” Dedi.

 

BORÇLARIN YÜZDE 50’SİNİ TERKİN EDECEĞİZ

Açıklamanın son bölümünde Erdoğan’nı Van ziyaretine de değinen Kandaşoğlu, “Biliyorsunuz, 8 Nisan’da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Van’a teşrif edecekler. Eğer yetkiyi bizlere verirseniz Ben, Van’ın sırtında büyük yük olan verginin en azından yüzde 50 terkinin gerçekleşmesi için siz değerli esnafa verdiğimiz sözün arkasında duracağız. Van Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, bu işte uzman olan yeminli mali müşavirler, STK’lar, meslek örgütleri ve siyasileri ile sayın Cumhurbaşkanımıza, Van İş İnsanımızın bu borç yükünün altından kalkamayacağını ve bu yükün insanımızı çok zor durumda bırakacağını kesin ve net bir dille anlatıp, sorunun biran önce çözülmesini isteyeceğim.” 

 

BEYAZ PUSULA İLE SEÇİME GİRİYOR

“Borcunu ödeyemeyen iş insanımızın ticari hayatı durma noktasına gelmiştir. Ödenmediği için yapılandırmalar sistem üzerinden derhal bozulmakta olup, şirketlerimizin kamu kurum, kuruluş ve bankalarda devam eden ve devam etmekte olan iş ve işlemleri tümüyle askıya alınmaktadır. Van adına hayati öneme sahip olan bu konuyu çözmek için siz değerli Van Halkı ve İş İnsanımızdan 7 Nisan’da yapılacak VATSO seçiminde gerekli duyarlılığı göstermenizi rica ediyorum. Beyaz pusulayla seçime girecek 19 meslek komitemiz adına hepinize saygılar sunuyorum. 2018 yılının Van için bolluk, bereket ve kazanç içinde geçmesini dilerken, kazasız ve belasız bir seçim olmasını diliyorum.” Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim