ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ - ÖMER FARUK TOKTAŞ - Vangölü Aktivistleri Van’a ikinci bir üniversite yapılması için “65 Aktivist ile 65 Kulaç” etkinliği düzenledi.

 

Van’da hayata geçirilmesi için gün sayılan Van Zehra Üniversitesi’nin Van’a kazandırılması için, Van Gölü Aktivistleri Derneği tarafından program düzenlendi. Edremit’te düzenlenen program kapsamında 65 Vanlı aktivist, Vangölü’nde 65 kulaç attı. Düzenlenen etkinlikle ilgili konuşan Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, asıl amaçlarının Zehra Üniversitesi’nin Van’a kazandırmak olduğunu söyledi.

 

 

“İKİNCİ ÜNİVERSİTE KAZANDIRILMALI”

Özel etkinlikle ilgili şunları söyledi: “Daha öncede gündeme gelen ve ardından meclise taşınan Van Zehra Üniversitesinin Van’a yapılmasına dikkat çekmek için 65 Vanlı aktivist ile 65 kulaç attık. Van için önemli olan Zehra Üniversitesi’nin Van’a kazandırılması gerekiyor. Bizde Vangölü Aktivistleri olarak buna dikkat çekmek için bu etkinliği düzenledik. Ancak bu sadece etkinlikle kalmamalı ve üniversitenin Van’a kazandırılması adına adımlar atılmalıdır.”

 

 

ÖZEL: KARAYOLLARI EN GÜZEL YER

Karayolları kampüsünün Zehra Üniversitesi için uygun bir yer olduğunu söyleyen Özel, “Vangölü kenarında bulunan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) hemen karşısında Zehra Üniversitenin kazandırılması gerekiyor. Bunun için en uygun yerde Edremit’tir. Hatta yer olarak yapılan Karayolları Kampüsü’nün yeri Zehra Üniversitesi için en güzel yer olacaktır. Bizimde talebimiz bu yöndedir. Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü’nün Zehra Üniversitesi olması Van için önemlidir.” Diye konuştu.

 

 

“ÜNİVERSİTELER BACASIZ FABRİKA GİBİDİR”

Üniversitelerin bacasız fabrika olduğunu söyleyen Özel son olarak şunları söyledi: “Van cazibe merkezi şehirlerden bir tanesidir. Bu anlamda üniversiteler de bacasız fabrikalar gibidir. Van’ın da bu üniversiteye ihtiyacı var. Van adına önemli olan ikinci üniversite olarak herkesin elini taşın altına koyması gerekir. Bizim bugün yaptığımız etkinliğin yanı sıra bu konu gündemde tutulmalı ve buna değer vermemiz gerekir. Van’ın ikinci bir üniversiteye en önemlisi de Zehra Üniversitesi’ne ihtiyacı var.”

Editör: TE Bilisim