Hayatı yokluk ve zorluklarla geçen, damı akan evinde korku içinde yaşayan 75 yaşındaki Zekiye Karakaş'a Ağın Kaymakamlığı el uzattı.

 

Çocuk yaşta gelin olan, Elazığ'ın Ağın ilçesinde derme çatma evde yaşayan ve ömrünü "Benim hayatım güzellikle geçmedi" diye özetleyen Zekiye Karakaş, ömrünün sonbaharında yaşadığı sıkıntıyı Ağın Kaymakamlığının "Bahar Sitesi Projesi" ile sonlandırdı. Karakaş, kaymakamlığın yaptırdığı yeni evine taşınarak sıkıntılardan kurtuldu.

 

Yaşadığı zor günleri anlatan Karakaş, dünyaya getirdiği 10 çocuktan 2'sinin genç yaşta vefat ettiğini, diğer çocuklarının ise kendi hayatlarını kurmak için farklı yerlere gittiğini söyledi. Genç yaşında dul kalması ve gelirinin olmaması nedeniyle çocuklarını başka ailelerden aldığı eski elbiseler giydirerek büyüttüğünü ifade eden Karakaş, uzun yıllar ırgatlık yaptığını kaydetti. Eski evinin adeta ahırı andırdığını vurgulayan Karakaş, "Sık sık sıçrıyordum, yatmaktan korkuyordum. Bazen yılan bazen de böcek ve fare düşüyordu." dedi. Kaymakam Mehmet Fatih Yakınoğlu'nun evine gelerek kendisini ziyaret ettiğini aktaran Karakaş, yaşadığı sıkıntıyı kaymakamın görmesi üzerine yapılan yeni konuta taşındığını aktardı.

 

12 AİLEYE EV VERİLDİ

Ağın Kaymakamı Mehmet Fatih Yakınoğlu ise Ağın'da göreve başladığı zaman ev ziyaretlerinde bazı vatandaşların yaşam koşulları kötü olan evlerde yaşadığını gördüğünü söyledi. Bunun üzerine yaptıkları çalışma sonucunda yıkılmaya yüz tutmuş evlerde oturan vatandaşları tespit ettikten sonra hazırladıkları "Bahar Sitesi Sosyal Konut Projesi"ni bakanlığa sunduklarını aktaran Yakınoğlu, projenin kabul edilmesiyle 65 metrekare büyüklüğünde 1+1 şeklinde 12 daire yaptıklarını dile getirdi.

 

Geçen yıl yapımına başladıkları 12 daireyi 1 sene içerisinde tamamlayarak hak sahiplerine teslim ettiklerini kaydeden Yakınoğlu, şöyle konuştu: "İnsanlarımızın hayat şartlarını iyileştirmeye, onların insan onuruna yaraşır bir hayat sürmelerini sağlamaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Devletimizin imkanlarını bu yönde harcamaya çalışıyoruz ve istiyoruz ki insanlarımız en iyi şartlarda yaşasın." Kaymakam Yakınoğlu, dairelere taşınan bazı vatandaşların eşyalarının da olmadığını, kaymakamlık olarak onların temini için de gerekeni yapacaklarını sözlerine ekledi. 

Editör: TE Bilisim