Van'da ‘Zeytin Dalı Harekatı’ adı altında düzenlenen Afrin Operasyonu kapsamında Türk ordusuna destek amacıyla ev, iş yeri, sokak, kurum ve kuruluşlar Türk bayraklarıyla donatıldı.

 

Afrin’e yönelik başlatılan 'Zeytin Dalı Harekatı'nda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yanında olduğunu göstermek ve destek olmak amacıyla Van’ın Edremit ilçesinde tüm resmi kurum ve iş yerleri kırmızı-beyaza büründü.

 

Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, TSK'nın Afrin'e yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı nedeniyle vatandaşların ev ve iş yerlerine bayrak asması çağrısında bulundu. Halkın yapılan çağrıya hemen destek verdiğini söyleyen Belediye Başkan Vekili Çiçekli, dualarıyla her zaman Türk askerinin yanında olacaklarını belirtti. Çiçekli, “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz terör örgütünün oluşturduğu ortamdan kurtarmak için 'Zeytin Dalı Harekatı'nı başlattı. Bizler de Edremit olarak, buradaki vatandaşlarımız olarak dualarımızla her zaman askerlerimizin yanındayız” dedi.

 

Van’dan tüm dünyaya, ‘Devletimizin yanındayız’ mesajı verdiklerini ifade eden Çiçekli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Son süreçte olumsuz ve negatif propaganda çıkarmaya gayret gösteren bazı gruplar ortaya çıktı. Operasyonların PKK ve onların diğer uzantılarına yönelik olmadığı, oradaki Kürtlere yönelik olduğuna dair iddialar ortaya atıldı. Biz ve buradaki vatandaşlarımız devletimizin ve ordumuzun yanında olduğumuzu oradaki operasyonların tamamen insani ve devletimizin, milletimizin, memleketimizin menfaatleri doğrultusunda gerçekleştiğine inanıyor, bu doğrultuda da devletimizin yanında olduğumuzu; Edremit’ten, Van’dan tüm bölgemize, ülkemize ve komşu ülkelere mesaj vererek yerimizi ve pozisyonumuzu belirlemek istiyoruz.”

 

"BU FİTNEYİ ÇIKARMAYA ÇALIŞAN BÜTÜN YERLİ VE YABANCI UNSURLARA EN NET MESAJI VERELİM"

Yapılan çağrıya karşı vatandaşların her yere bayrak astığını ve bu yüzden de katılımdan memnun olduklarını ifade eden Çiçekli, “İstedik ki Edremit’imizin konumu, pozisyonu tüm Türkiye’de olduğu gibi coğrafyada da başka yerlerde de belli olsun. Bu fitneyi çıkarmaya çalışan bütün yerli ve yabancı unsurlara en net mesajı verelim. Bayraklarımızı evlerimizin balkonlarına asalım, dost ve düşman görsün buradaki pozisyon olarak devletin ve ordusunun yanındadır” şeklinde konuştu.

 

“DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ”

Afrin’e yönelik başlatılan 'Zeytin Dalı Harekatı'nda devletin yanında yer aldıklarını dile getiren Hacı Coşkun isimli vatandaş, “Afrin’e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Operasyonu’nu destekliyoruz. Biz Türkiye olarak birlikte varız. Bu bayrak yalnız Türklerin değil, Kürtlerin de bayrağıdır. Bu bayrak hepimizin bayrağıdır. Bayrağa saygısı olmayanın devlete de saygısı olmaz” diye konuştu.

 

Afrin’e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’na destek verdikleri için iş yerine Türk bayrağı astını söyleyen Ferdi Eroğlu isimli vatandaş ise, bayrak asma kampanyasına öncülük eden Edremit Kaymakamına teşekkür ettiğini söyledi.

 

 

Van'ın Edremit ilçesinde, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli'nin çağrısı üzerine bazı evler, camiler, sokaklar ve kurum binaları harekata destek için Türk bayraklarıyla donatıldı.

 

Evine dev Türk bayrağı asan Kaymakam Çiçekli, harekatın, terör örgütleri ve uzantılarının bölgeden temizlenmesi ve refahın sağlanması için düzenlendiğini söyledi.

 

Bu kapsamda kendilerinin de dua ve ellerindeki imkanlarla ordunun ve devletin yanında olmaya gayret gösterdiklerini anlatan Çiçekli, şöyle konuştu: "Edremit'te, Van'da tüm Türkiye'de evlerimize astığımız bayraklarla, devletimizin ve ordumuzun yanında olduğumuzu, birliğimizi ve beraberliğimizi kimsenin bozamayacağını, bazı provokatif çağrılara itibar etmediğimizi ve etmeyeceğimizi göstermek istedik. Tüm vatandaşlarımızı tüm kardeşlerimizi bayraklarımızı evlerimizin balkonlarına asmaya davet ediyoruz. Tüm dost ve düşman Edremit'in bu kapsamda yerini, pozisyonunu görsün ve herkese bu noktada güzel bir mesaj verelim."

 

Vatandaşlardan Mahir Bulut ise Kaymakam Çiçekli'nin çağrısı üzerine evlerine bayrak astıklarını belirterek, "Askerimize destek için bayrağımızı astık. Askerimizin yanındayız, Allah'ın izniyle zaferle ayrılacağız." dedi.

 

Vatandaşlardan Ercan Saltuk da Zeytin Dalı Harekatı'nı sonuna kadar desteklediklerini vurgulayarak, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Bütün dualarımız onlarla. Hayırlısıyla tez zamanda dönerler. (Terör örgütü PYD/PKK) Kürt halkını temsil etmiyorlar. Biz devletimizin arkasındayız sonuna kadar." ifadesini kullandı.

 

MUŞ

Muş'un Hasköy ilçesinde de vatandaşlar harekata destek için ev, iş yeri, cadde ve sokakları Türk bayraklarıyla donattı. Vatandaşlardan 74 yaşındaki Bahri Gülcan, vatanı için seve seve canını vereceğini ifade ederek, "Biz devletin, Mehmetçik'in yanındayız. Devletimiz şimdi bir seferberlik başlatırsa hepimiz koşarız. 74 yaşındayım seve seve savaşa giderim." dedi.

 

Dört çocuk annesi Türkan Samuk da Mehmetçik için dua etti. Zeytin Dalı Harekatı için devletin yanında olduklarını vurgulayan Ahmet Tokmak ise "Biz gönüllü asker olmak, devletimizin yanında yer almak istiyoruz. Bu ülkeyi kimse bölemez, güçleri de yetmez." ifadesini kullandı.

 

Esnaf Kayhan İnanç ise harekata destek için Türk bayrakları astıklarını ve Mehmetçik için dua ettiklerini dile getirdi. 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Eroğan'a uzun ömürler dileyen Gülsen Karayel , "Türkiye'yi yönetiyor, dünyayı yönetiyor. Rabbim bizim askerimizi muzaffer kılsın, kıllarına zarar getirmesin, onları muzaffer kılsın inşallah. Bayrağı Türkiye için, şehitlerimiz, askerlerimiz, milletimiz için astım." diye konuştu.

 

Vatandaşlardan Gökhan Parıldar da devletin hiçbir zaman yalnız kalmayacağını belirterek, "Biz kanımızın son damlasına kadar devletimizle birlikteyiz. Devletimizle hep bir aradayız, birlikteyiz ve bir olacağız, diri olacağız. Seferberlikte çıkarsa, ihtiyaçta duyulursa seve seve gideceğiz." dedi.

 


Kaynak: İHA-AA

 

 

Editör: TE Bilisim