Van Büyükşehir Belediyesi tarafından Van F Tipi Cezaevi önünde yaptırılan 'Tutuklu ve hükümlü yakınları bekleme salonu' ilk konuklarını ağırladı. Salon içerisinde tüm ihtiyaçlarının karşılandığını söyleyen tutuklu ve hükümlü aileleri, yapılan çalışmanın tüm illere örnek olması gerektiğini söyledi.

 

Büyükşehir Belediyesi tarafından Van F Tipi Cezaevi önünde açılan 'Tutuklu ve hükümlü yakınları bekleme salonu' ilk konuklarını ağırladı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve hizmete sunulan ziyaretçi bekleme salonu ilk defa görerek burada sıcak çorba, çay ve diğer ihtiyaçlarını karşılayan aileler mutluluklarını dile getirdi. Salonun ilk gün ki konukları arasında Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Bekir Kaya, Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Aksoy, DBP Van İl Eş Başkan Yardımcısı Fadıl Barıştıran da vardı. Ailelerin oturduğu salona gelen Eşbaşkan Kaya, daha sonra gelen tutuklu ve hükümlü aileleri birlikte bir süre oturdu. Ailelerin sorunlarını dinleyen Kaya'ya, teşekkür eden aileler, yapılan hizmetten oldukça memnun olduklarını söyledi. Kaya, ardından salonda yapılan çalışmaları inceledikten sonra salondan ayırıldı.

 

"HER GELDİĞİMİZDE SAATLERCE SOĞUK HAVADA DIŞARIDA BEKLİYORDUK"

Cezaevi'nde bulunan oğlunun görüşüne Şırnak'tan gelen Fatma Denker, "Şırnak'tan buraya oğlumun görüşü için geliyoruz. Yapılan bu hizmeti görünce çok sevindik. Daha önce geliyorduk, yağmurdan ve kardan dolayı dışarıda yada yol üzerinde bulunan petrollerde bekliyorduk. Çocuklarımız her ziyaret sonrası hastalanıyordu. Yapılan bu hizmet ile bundan sonra sıkıntı yaşamayacağız belediyeye çok teşekkür ederiz. Dileğimiz bu çalışmanın tüm illerde yapılmasıdır" dedi.

 

"TÜM İHTİYAÇLARIMIZ KARŞILANIYOR"

Yüksekova'dan yakınlarının ziyaretine gelen Ferzende Dara adlı tutuklu yakını ise, "Yüksekova’dan buraya yaklaşık iki yıldır sürekli olarak görüş için geliyoruz. Bu defa belediye tarafından buraya yapılan hizmeti gördüm, ne kadar mutlu olduğumu anlatamam. Bundan sonra görüşlerimizi rahat bir şekilde yapabiliriz. Görüş için buraya sabahın erken saatlerinde geliyorduk ve saatlerce dışarıda aç susuz bekliyorduk. Kadınlar ve çocuklar dışarıda saatlerce beklemekten dolayı hasta oluyorlardı. Bizim için yapılan bu hizmet ile artık bu sıkıntılarımız olmayacak bu da çok önemli bizim için. Herkese çok teşekkür ederiz bu çalışmanın örnek olmasını istiyorum" diye konuştu. Van'ın Özalp ilçesinden görüşe gelen Faruk Eryaşar, da "Özalp'tan buraya geliyoruz. Yapılan çalışma bizi ve ailemiz çok mutlu etti. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Belediyemiz bizi ve tutuklularımız böyle bir hizmet ile düşündüğü için mutluyuz" dedi.

Editör: TE Bilisim