Vali Murat Zorluoğlu ve eşi Sevcan Zorluoğlu, ilçe ziyaretleri kapsamında Edremit’te çeşitli toplantı, ziyaret ve görüşmelerde bulundu. Süphan Mahallesindeki kültür merkezinde muhtarlara toplantı yapan Vali Zorluoğlu, “Aynı zamanda ekonomik anlamda büyümeyi sürdüren bir ülkeyiz. Somut anlamda tarım, sanayi ve üretim alanında bir büyüme söz konusudur. Edremit de bu büyümeden payını alacaktır. Bu hizmetlerin temelinde huzur ve güven vardır. Dolayısıyla bunların olmadığı yerde yatırım olmaz.” Dedi.

 

Dün sabah saatlerinde eşi Sevcan Zorluoğlu, kamu yatırımı bulunan kurum ve kuruluş amirleriyle birlikte hükümet konağına giden Vali Zorluoğlu, burada Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli tarafından karşılandı. Kaymakamlık toplantı salonunda bilgilendirme alan Vali Zorluoğlu, Kaymakam Çiçekli’den ilçede yürütülen merkezi idare ve yerel yönetim hizmetlerinin detaylarını dinledi.

 

ZORLUOĞLU VATANDAŞLA BİREBİR GÖRÜŞTÜ

 

Bilgilendirme sonrası hükümet konağı karşısındaki esnafı ziyaret etti. Vali Zorluoğlu, daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından ilçenin Süphan Mahallesinde hizmete alınan Edremit Sosyal Hizmet Merkezinin açılışını gerçekleştirerek, merkezde incelemelerde bulundu. Açılışın ardından aynı binada hizmet veren ilçe nüfus müdürlüğüne de geçen Vali Zorluoğlu, burada yeni kimlik kartı, ehliyet ve pasaport işlemleri için başvuruda bulunan vatandaşlarla ve kendilerine hizmet veren personelle görüştü.

 

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

 

İlçedeki temaslarını Süphan Mahallesindeki kültür merkezinde muhtarlara yönelik toplantıyla sürdüren Vali Zorluoğlu, açılışta yaptığı değerlendirmede ilçede yürütülen hizmetlerden dolayı hem büyükşehir hem ilçe yetkililerini hem de muhtarları yürekten tebrik ettiğini söyledi. Kaymakamlık bilgilendirmesinde sadece mahalli idareler ve belediyelerin değil, merkezi idare kuruluşları il müdürlüklerinin de ilçede çok güzel hizmetler bulunduğunu müşahede ettiklerini belirten Vali Zorluoğlu, “İlçede hizmete alınan kurumları gezdim, yerinde inceledim. İnşallah, el birliğiyle, birlik ve beraberlik içerisinde Edremit ve diğer ilçelerimize, Van bütününe hizmet ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz.” Dedi.

 

BÜYÜKŞEHİRDEN EDREMİT’TE ASFALT DESTEĞİ

 

Toplantının amacının esas itibariyle muhtarları dinlemek olduğunu kaydeden Vali Zorluoğlu, şunları söyledi: “Bugün burada, bizim mahallelerdeki elimiz, kolumuz, gözümüz olan siz değerli muhtarlarımızı, görev yaptığınız yerlerdeki sorunları değerlendirip, çözüm önerileri için beraberimizdeki kurum müdürlerini dinleyecek ve alınan notlarla gerekli cevapları vereceğiz. Edremit ilçemize, büyükşehir belediyesi ve VASKİ tarafından 32 milyon lira üzerinde kaynak ayrıldığını görüyoruz. Bu yıl da inşallah önemli yatırımlar gerçekleştireceğiz. İlk sırada yol var. Büyükşehir olarak, 2017’de yollarınızı yaptık, bu yıl daha fazlasını yapacağız. 2018 içerisinde sadece büyükşehir belediyesi bütçesinden 50 km. civarında sıcak asfalt dökeceğiz. Kaymakamlık sunumunda bize ihtiyaçlar iletildi. Park ve yeşil alan eksiği olduğu belirtildi. Büyükşehir belediyesi olarak ilçe belediyemize gereken desteği vereceğiz ve güzel hizmetleri sizlerle buluşturacağız.”

 

“BAŞARILI OLAN İLÇELERİMİZİ DAHA FAZLA DESTEKLEYECEĞİZ”

 

İlçede eğitim öğretim konusunda önemli mesafeler kat edildiğine de dikkat çeken Zorluoğlu, “Edremit’te Van ortalamasının üzerinde okullaşma ve akademik başarı oranı yakalanmış. Hatta veriler Van ortalamasına göre ilk sırada. Marifet-iltifat ilişkisi malum, başarılı olan ilçelerimizi daha fazla destekleyeceğiz. İlçeye eğitim yatırımı olarak önemli fiziki mekânlar kazandıracağız” ifadelerini kullandı. Van’da 2017 yılı içerisinde büyükşehir belediyesi olarak 650 km. sıcak asfalt, 300 km.’nin üzerinde sathi kaplama yaptıklarını anlatan Vali Zorluoğlu, “Eski adıyla köy, yeni mahalle yollarında cumhuriyet tarihi rekoru uzunlukta asfaltlama yaptık. Oraları çamurdan büyük oranda kurtardık. Edremit’te de büyükşehir eliyle sıcak asfaltları tamamlayacağız. İlçe belediyesi de yama ve parke çalışmalarını yapacak. Maksadımız, Edremit’te vatandaşımızın ayağının çamura değmemesidir” şeklinde konuştu.

 

ZORLUOĞLU: EDREMİT’TE BÜYÜMEDEN PAYINI ALACAKTIR

 

Devletin ve yerel yönetimlerin hizmetlerini tek tek saymayacağını, muhtarların zaten yapılan çalışmaların ilk şahidi olduğunu bildiren Vali Zorluoğlu, muhtarlardan talep ve beklentilerini ise şu sözlerle dile getirdi: “Değerli muhtarlarım, bizler hem merkezi idare hem yerel yönetimler olarak sizlere, mahallelerinize hizmet getirmek için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Ancak sizlere de önemli görevler düşüyor. Sizler devletimizin temsilcisisiniz. Toplumumuzun, görev yaptığınız mahallelerin rol modeli, liderisiniz. Söyledikleriniz mahallenizde ne derece önemli biliyoruz. Bu yıl ve 2019 bildiğiniz üzere Türkiye için çok önemli bir dönemdir. Geleceğimiz için önemli olan bu süreci sorunsuz bir şekilde geçmek zorundayız. İçeride ve dışarıda devlet ve millet olarak yoğun şekilde mücadele ediyoruz, bir de 15 Temmuz badiresi atlattık. Aynı zamanda ekonomik anlamda büyümeyi sürdüren bir ülkeyiz. Somut anlamda tarım, sanayi ve üretim alanında bir büyüme söz konusudur. Edremit de bu büyümeden payını alacaktır. Bu hizmetlerin temelinde huzur ve güven vardır. Dolayısıyla bunların olmadığı yerde yatırım olmaz. Biliyorsunuz, depremde ve terör olayları nedeniyle yatırımcılar bu ilden gitti.” Diye belirtti.

 

“GÜVENLİK GÜÇLERİMİZ HUZUR VE GÜVENLİĞİ SAĞLADI”

 

Zorluoğlu, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: “Geçen yıl ve bu yıl yapılan hizmetlerin temelinde huzur ve güven ortamı vardır. Devletimizin ve milletimizin kararlı duruşuyla, hükümetimizin bizleri talimatlandırmasıyla, araç gereç yönünden daha da donatılmamızla ve halkımızın desteğiyle; güvenlik güçlerimiz huzur ve güvenliği sağladı. Bu ortamın devamlılığı esastır. Van’ımız için sürdürülebilir huzur ve güven ortamı çok önemli. Hem kamu hizmetleri hem özel sektör yatırımları buna doğrudan bağlıdır. Edremit bu ortamdan, buralara turist gelmesinden en çok faydalanan ilçemiz. Burada sahil tarafında yapılan çalışmalar ortadadır. Çocuklarımızın geleceği, daha kalkınmış, müreffeh bir Van ve Edremit, sizlerin terörle mücadele konusundaki desteğine bağlıdır. Terörden en çok mağdur olanlar sizlersiniz. Bizler gelip geçiyoruz. Buralar sizin. Kendi huzurunuza sahip çıkmalısınız. Bu topraklarda teröre bir daha prim verilmemesi gerekiyor. Yayla ve meraları kullanıma açtık. Çünkü artık terör minimize edildi. Hayvanlıkla uğraşan vatandaşlarımız gönüllerince faaliyetlerini yürütebilsin, inşallah burada var olan 2,5 milyon koyun varlığını 5 milyona çıkaralım istiyoruz. Hem turizm hem sanayi hem de tarım ve hayvancılıkla ilgili yatırımlar devam edecek. Van ancak bu şekilde daha müreffeh hale gelebilir.”

 

ÇEŞİTLİ AÇILIŞLAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Toplantının devamında muhtarlara söz veren Vali Zorluoğlu, görüşlerini, sorun ve kanaatlerini dinlediği muhtarlara, beraberindeki ilgili kurum amirlerinden gelen açıklamalarla cevaplar verdi. Edremit ilçesinin önemli sorunlarının dillendirildiği ve çözüme yönelik kararların alındığı muhtarlar toplantısının ardından Vali Zorluoğlu, Esentepe Mahallesine geçerek burada hizmete alınan taziye evinin açılış törenine katıldı. Açılışın ardından Vali Zorluoğlu, Kaymakam Atıf Çiçekli ile incelemelerde bulundu.

 

Van depremi sonrası inşa edilen TOKİ konutlarının bulunduğu Erdemkent ve Erenkent mahallelerini de ziyaret eden Vali Murat Zorluoğlu, Edremit’in ünlü kız kalesinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra ilçeden ayrıldı.

Editör: TE Bilisim