Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’n hafta sonu mesai saati dışında belediyede daire başkanları ve müdürleriyle bir araya geldi. Zorluoğlu toplantıda önemli açıklamalar yaptı.

 

Van’a geldiği günden itibaren yerele önem veren Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, belediye daire başkanları ve müdürleri ile bir araya geldi. Geldiği gün basına yaptığı açıklama da hızlı bir şekilde çalışacakları mesajını veren Zorluoğlu, mesai saatini olmadığı bir gün olan Pazar günü daire başkanları ve müdürleri belediye binasında topladı. Toplantıda brifing alan Zorluoğlu yaptığı açıklamada belediyenin çalışmalarıyla ilgili ilk gözlemlerini şöyle açıkladı: “5-6 gündür Van ilinde görev yapıyorum. İlk gözlemlerim gerçekten belediyecilik bakımından oldukça geri kalmış bir il var.”

 

YALÇIN: ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

Toplantıda ilk olarak konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, göreve geldikleri günden bu yana hızlı bir şekilde çalıştıklarını söyledi. Yalçın şu ifadelere yer verdi: “Göreve geldiğimiz günden bu yana hızlı bir şekilde çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin görevleri üst düzey ölçekli imar planları, su ve kanalizasyon, ulaşım, şehir içi trafik, itfaiye, burada alınan meclis kararına göre 20 metrenin üzerindeki yollar, 11 metrekarenin üzerindeki parklar, mezarlık hizmetleri, mezbahane gibi hizmetleri Büyükşehir Belediyesi yaptığı için daire başkanlıklarımızı ona göre dizayn ettik. Bunun dışında sosyal, kültürel, faaliyetlerimiz de var.”

 

“FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ”

Genel sekreterin ardından konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu ise, Van’da hizmet alanlarının çok geniş olduğunu belirtti. Zorluoğlu, “Belediyemizin hali hazırda yürütmüş olduğu önemli işler var. Elbette ilimizin sorunları var. Gerek kaynak bakımından, gerek idari kapasite bakımından, gerek alandaki hizmetler bakımından sıkıntılarımız var. Ben hem il valisi olarak, hem de Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildim. Geçen hafta itibariyle görevimize başladık. Şahsım hakkında hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum. Burası Büyükşehir, dolayısıyla sadece üç tane ilçe değil, aynı zamanda diğer taşra ilçelerimizi de kapsayan bir görev alanımız var. Dolayısıyla geniş bir alanda hizmet vereceğiz.” Şeklinde konuştu.

 

ZORLUOĞLU: VAN BELEDİYECİLİKTE GERİDE KALMIŞ

Zorluoğlu yaptığı açıklamada belediyenin çalışmalarıyla ilgili ilk gözlemlerini şöyle açıkladı: “5-6 gündür Van ilinde görev yapıyorum. İlk gözlemlerim gerçekten belediyecilik bakımından oldukça geri kalmış bir il var.” Dedi. Zorluoğlu şöyle devam etti: “İnşallah vilayet ve belediyenin işbirliği içerisinde hareket edebilmesine de imkan sağlayan bir fırsattır. Bu fırsatı en iyi şekilde, hep birlikte değerlendirmemiz gerekiyor. Van şehrimize, merkez ve ilçelerine belediye hizmetleri bakımından eksik kalan yönleriyle katkı yapmak durumundayız. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek durumundayız.”

 

“VAN’I HEDEFLERİNE HAZIRLAYACAĞIZ”

Çalışmalara hızlı başlayan Zorluoğlu bu temponun devam edeceği mesajını verdi. Zorluoğlu, “İşler çok, zaman az, kaynaklar şüphesiz sınırlı, bütün bu durumu da göz önünde bulundurarak, süratle hareket edeceğiz. Heyecanla işimize sarılacağız. Gece gündüz demeyip alanda olmaya özel gayret göstereceğiz. Gerek il merkezimiz, gerek ilçelerimizi inşallah hak ettikleri gerçek belediyecilik hizmetleriyle buluşturacağız. Bu eksikleri de en kısa sürede tamamlayacağız. Vatandaşlarımızın günlük yaşamlarına dokunacak, hayatlarını kolaylaştıracak, projelere öncelik verilecek, sosyal içerikli projelere öncelik vereceğiz, alt yapı konusunda çok eksik var. Alt yapı hizmetlerine de öncelik vermek suretiyle inşallah ilimizi bir taraftan valilik olarak, bir taraftan belediye olarak hem 2019’a hem de 2023 hedeflerine hazırlayacağız. Allah yar ve yardımcımız olsun. Allah işimize kolaylaştırsın.” Dedi.

 

Toplantı basına kapalı olarak devam etti. Vali Zorluoğlu, belediye çalışmalarıyla ilgili ileri ki bir zamanda geniş kapsamlı bir basın toplantısı yapılacağını söyledi.


ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim