ŞEHRİVAN GÜNCEL: ORHAN AŞAN - Van’da 2011 yılında yaşanan deprem sonrası Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Van İmar Planında ‘Park alanı’ olarak belirlenen ve Van Büyükşehir Belediyesi tarafından park yapılan ancak sonrasında Milli Emlak Müdürlüğü'nün TOKİ'ye devrettiği Merkez Komutanlığı yeri ile ilgili tepkiler devam ederken, sorunun çözüldüğü müjdesi geldi.

 

Günlerdir sosyal medya üzerinden konuşulan parkla ilgili Van valisi Murat Zorluoğlu harekete geçti. Zorluoğlu’nun müdahalesini ilk sosyal medya üzerinden Van TSO Başkanı Necdet Takva duyurdu. Takva, ‘Van valisi Murat Zorluoğlu’ndan müjdeyi aldık’ açıklaması yaparken, Vali Murat Zorluoğlu ise, “Konuyu çözdük… Eski Merkez Komutanlığı’nın arsası yeşil alan olarak kalmaya ve park olarak kullanılmaya devam edilecek. Hayırlı olsun.” Açıklamasında bulundu. Bu karar tüm kentte sevinçle karşılanırken, sosyal medya üzerinden vali Zorluoğlu’na teşekkür mesajları yağdı. 

 

 

SON NOKTAYI ZORLUOĞLU KOYDU!

2011 yılında yaşanan depremlerin ardından birçok kamu kurumu ve askeri birim il merkezi dışına çıkarıldı. Bu askeri alanlardan olan Merkez Komutanlığı'nın yerine ise Van Büyükşehir Belediyesi tarafından park yapıldı. Vatandaşların daha rahat nefes alabilmesi için yapılan park alanının TOKİ tarafından satışa çıkarılması büyük tepki toplarken, sosyal medya üzerinden parkın satışının durdurulmasıyla ilgili kampanyalar başlatıldı. Günlerdir konuşulan parkla ilgili son noktayı Vali Murat Zorluoğlu koydu.  

 

 

VALİ ZORLUOĞLU DEVREYE GİRDİ

Büyük tepki çeken ve 3 Ağustos'ta satışa çıkarılacak olan park alanıyla ilgili kampanyalar başlatılırken, Van valisi Murat Zorluoğlu da harekete geçti. Vali Murat Zorluoğlu'nun TOKİ ile görüşmeler yaptığını sosyal medya üzerinden ilk duyuran isim Van TSO Başkanı Necdet Takva oldu. Takva sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Sabah sabah Van valisi Murat Zorluoğlu'ndan müjde aldık. 1 TOKİ ile görüşüyoruz. 2 park olan arsanın satışından vazgeçilmiştir. 3 arsanın kontrolünde Valilik mutasarrıf durumdadır. 4 trampa seçeneği dahil arsanın park olarak kalmasını sağlayacağız.” Dedi. 

 

 

ZORLUOĞLU'NA SOSYAL MEDYADAN TEŞEKKÜR

Bu açıklamanın ardından gözlerin çevrildiği Van valisi Murat Zorluoğlu ise yine sosyal medya hesabından “Konuyu çözdük… Eski Merkez Komutanlığı’nın arsası yeşil alan olarak kalmaya ve park olarak kullanılmaya devam edilecek. Hayırlı olsun.” Açıklamasında bulundu. Bu açıklamanın ardından Vali Murat Zorluoğlu tarafından verilen müjde sevinçle karşılanırken, teşekkür Twit’leri atıldı.

 

 

VALİ ZORLUOĞLU: LİSTEDEN ÇIKARILDI

Organize Sanayi Bölgesinde gerçekleştirilen müteşebbis heyet toplantısına katılan Vali Murat Zorluoğlu, TOKİ tarafından satışa çıkarılmasıyla gündeme gelen parkla ilgili konuya açıklık getirdi. Vali Murat Zorluoğlu, böyle bir işlemin yapılmayacağını ve TOKİ’nin bahse konu araziyi satış listesinden çıkardığını söyledi. TOKİ yetkilileriyle yaptığı görüşmeden bu sonucun çıktığını anlatan Vali Zorluoğlu, sosyal medyada da çokça paylaşılan konuyla ilgili bir açıklama yapma gereği duyduğunu belirtti.

 

 

ÖZEL: HALK PARK İSTİYOR

Arazinin satılığa çıkarılması ve ardından satışından vazgeçilmesi ile ilgili konuşan Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel şunları kaydetti: “Van merkezde bulunan milli egemenlik parkı olarak bilinen yaklaşık 11.500 m2 alanın satışa çıkarılması doğru değil. Van merkezde park, bahçe ve yeşil alanlar oldukça az. Gelişmiş şehirlerde kişi başına 10 metre kare yeşil alan düşerken Van'da bu oran 2 metre karenin altındadır. Halkın merkezde kullanabildiği başka parklarda bulunmamaktadır. Şimdi ki yerinde çardaklar, yürüyüş yolları ve oturma çardakları ile halkın kullandığı ve vakit geçirdiği önemli bir yer. Sosyal medyadan tepkiler çığ gibi büyüdükten sonra, halk bu alanın park ve bahçe olması için çağrıda bulundu. Bu çağrının ardından Van Valisinin de müdahalesi ile arazi satış listesinden çıkarıldı. Alınan kararı anlamlı görüyoruz.” 

Editör: TE Bilisim