ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖMER FARUK TOKTAŞ - MENDUH ÇALIŞKAN - Cumartesi günü gerçekleşen halk plajı açılışında vatandaşlarla bir araya gelen Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu Van için yapılacak birçok projenin müjdesini verdi.

 

Van halkı uzun bir süredir hizmet ve kendilerine verilen vaatlerin yerine getirilmesi için gün sayarken üst üste yaşanan sıcak gelişmeler bu beklenti içinde olan vatandaşın gönlünü bir nebze olsun rahatlattı. Daha önceden defalarca gündeme gelen Halk Plajına geçtiğimiz Cumartesi kavuşan vatandaşlar açılış esnasında açıklamalarda bulunan Vali Zorluoğlu’nun çevre yolu ve atık su arıtma tesisi müjdesi ile Edremit Belediye Başkan Vekili Çiçekli’nin sahil bandı ve botanik park müjdeleri üzerine gün saymaya çoktan başladı bile.

 

“VAN DENİZİ ALLAH’IN BİR LÜTFUDUR”

Van Gölü’nün vatandaşlar için bir velinimet olduğunu ve Van Gölü’nden vatandaşların en iyi şekilde faydalanması için kamu kurum ve kuruluşlarının görevlerini en iyi şekilde yerine getirmesi gerektiğini belirten Vali Zorluoğlu sözlerine şu şekilde devam etti:  “Çok değerli Edremitliler, Vanlı kardeşlerim, hanımefendiler, beyefendiler ve sevgili çocuklar Edremit Belediyemizin halk plajları ve müştemilatı açılış programına hoş geldiniz. Sizleri sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Van Gölü ya da biz Vanlıların deyimiyle Van Denizi gerçekten bu şehir için bir nimet ve Allah’ın bir lütfüdür. Van Denizi’nden insanlarımızın her anlamda ve her boyutuyla faydalanması gerekir. Kamu otoritelerine düşen görevde halkımızın bu imkânlardan faydalanmasına fırsat sağlayacak projeleri hayata geçirmek. Bu manada Edremit Belediyemiz önemli bir projeye imza atmış görünüyor. Van’da bir ilk olarak halkımızın sorunsuz, sıkıntısız bir şekilde kullanabileceği bir tesisi bugün sizlerle birlikte hizmete sunacağız. Kaymakamımız Atıf Bey’e ve onun şahsında tesisin yapımında emeği geçen işçisinden mühendisine herkese çok teşekkür ediyorum.

 

ATIK SU ARITMA TESİSİ YOLDA

Van Gölü’nün güzelliğinin yanı sıra ciddi anlamda kirlilikten korunması gerektiğini savunan Zorluoğlu vatandaşlara atık su arıtma tesisinin müjdesini verdi. Zorluoğlu yaptığı açıklamalarda “Kıymetli hazirun Van Gölü büyük bir velinimettir dedik. Bir yandan da ciddi anlamda kirlilikten korunmaya ihtiyacı var demeliyiz. Bunun için bizde valilik ve büyükşehir belediyesi olarak inşallah bu yıl içerisinde Van Gölü’nün kirlenmesini önlemek üzere yeni bir atık su arıtma tesisinin temelini atacağız. 2 yıl içerisinde de bu tesisin hizmete geçmesini sağlayacağız. Bu şekilde artık Van Gölü’nü kirleten ana kanalizasyon problemi de giderilmiş olacak. Van Gölü’ne artık arıtılmadan hiçbir kanalizasyon suyu boşaltılmayacak.” İfadelerini kullandı.

 

“ÇEVRE YOLU TRAFİĞİ RAHATLATACAK”

Diğer bir yandan Van’ın şehir merkezindeki trafiğe dem vuran Zorluoğlu bu sorunu ortadan kaldıracağına inandıkları çevre yolu projesinin de sinyallerini yaktı. Zorluoğlu konuşmalarının devamında  “Sadece bu değil Van Gölü ile alakalı, Van Şehri ile alakalı büyükşehir belediyemizin ve ilçe belediyelerimizin önemli projeleri var. Önümüzdeki günlerde uygulamaya koyacağımız önemli çalışmalarımız var. İnşallah Van’ın uzun bir süreden beri beklediği şehir içi trafiğin yoğunluğuna da önemli ölçüde çözüm olacak çevre yolu projesi başladı. Çevre yolu projesinin planlamasını da Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız yapıyor. Ben de bizzat yakından takip ediyorum. İnşallah bu projeyi de 2019’dan önce tamamlamış olacağız. Hem şehirlerarası trafik hem de şehir içi trafik bakımından gerçekten önemli bir katkı sağlayacak.” Şeklinde konuştu.

 

“TÜM SÖZLER TUTULACAK”

Van halkına bugüne dek verilmiş tüm sözleri yerine getirmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Zorluoğlu “Van adına gerçekten birçok çalışmamız var, bunların da sırası geldikçe kamuoyu ile paylaşacağız. Ama şunu da ifade edeyim ki biz valilik olarak, kaymakamlıklar olarak ve belediyeler olarak Van’ın merkezinin ve ilçelerinin uzun zamandan beri beklediği, ihtiyaç duyduğu, özlediği bütün projeleri Allah’ın izniyle bir bir yapıp uygulayacağız. Bütün vatandaşlarımız müsterih olsunlar devletimizin imkânları bizlerin bu imkânları doğru yerlere doğru projelere aktarmamızla inşallah Van bütün ilçeleriyle daha mükemmel bir hal alacak. Tekrardan bu tesisin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Diye ekledi.

 

TEK GAYE: VAN’A HİZMET

Göreve geldikleri günden bu yana Van’a en iyi hizmeti sunmak için çaba sarf ettiklerini belirten Edremit Belediye Başkan Vekili Çiçekli yaptığı konuşmada “Bildiğiniz gibi 8 aydır göreve başladık ve bu 8 aylık süre içinde Edremit Belediye Başkan Vekilliğini ve Kaymakamlığını yürütüyoruz. Bu kapsamda göreve başladığımızda vatandaşlarımızın belediyecilik anlamında çok fazla eksiğinin olduğunu gördük. Bu eksiklikleri giderebilmek için arkadaşlarımızla gece gündüz çalışmaya başladık. Bu kapsamda önce temizlik ardından fen işleri kapsamında yollarımızın düzenlenmesi, karla mücadelenin etkin bir şekilde sürmesi ve parklarımızın yapılması gibi temel belediyecilik hizmetlerini en iyi şekilde yürütmeye çalıştık. Çalışmalardan ötürü ben ekibimize açılışımız vasıtasıyla sizlerin huzurunda teşekkür ederim.” İfadelerini kullandı.

 

SAHİL BANDININ TARİHİ BELLİ OLDU

Eylül Ayı’nda hayata geçmesini bekledikleri sahil bandı projesinin müjdesini veren Çiçekli konuşmalarına şu şekilde devam etti: “Sayın Valimizin müsaadesiyle ben pozitif bir ayrımcılık yapmak istiyorum. Van bölgenin en güzel şehri. Van Gölü etrafına yerleşmiş en güzel şehir hangisi diye sorduğunuzda şüphesiz Van cevabını alırsınız. Birçok medeniyete de başkentlik yapmış olması kendini ispatlaması açısından gerçekten büyük bir gösterge. Van’ın da en güzel yeri yine müsaadenizle belirtmek istiyorum ki Edremit. Doğasıyla, sahilleriyle, Şamram kanalıyla ve insanlarıyla bölgenin en güzel mekânı. Dolayısıyla Edremit şu anda hem Van’ın hem de bölgenin vitrini durumunda. Bizimde vitrine uygun bir perspektif çizmemiz gerekiyordu. Bu çerçevede kültür, sanat, spor ve turizm anlamında stratejik bir plan çizdik. Mart ayının başından bu yana Edremit sahil şeridindeki birçok barakayı kaldırıp sahil bandı projemizi hayata geçirmeye çalıştık. Buradan da sahil bandı projemizin ihalesinin tamamlandığını 75 gün sonra Van’ın sahil bandına kavuşacağını belirtmek isterim.”

 

“BOTANİK PARK PROJESİ DEVAM EDİYOR”

Şamran Kanalı ile ilgili bir yenileme çalışması yürüttüklerini ve bir botanik park projesi başlattıklarını belirten Çiçekli “Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğümüz ile beraber Şamran Kanalı’nın yenileme projesini başlattık. Prestij Caddemizin de yenileme çalışmaları devam ediyor. Kaymakamlık ve Edremit çarşısı önünden geçtiğinizde de zaten bazı değişikleri fark edebilirsiniz. Yine bu çerçevede Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüzün finansmanı ile 1 Milyon TL’lik Botanik Park projemiz devam ediyor. Sizlerin huzurunda bir noktaya da değinmek istiyorum. Van’ın bir plajı yoktu ne yazık ki. Alt yapısıyla inanların kullanımına hizmet edecek bir plajımız yoktu. Bunu da gerçekleştireceğimizin Kış Mevsimi’nde sözünü vermiştik. Ben bugün o sözü tutmanın şerefini, onurunu ve memnuniyetini yaşıyorum. Bu komplekste kadınlara, erkeklere ve ailelere ait plajları kullanabileceksiniz. Plajımızın Van’a ve Edremit’e hayırlı olmasını diliyorum.” Diyerek sözlerini noktaladı. 

Editör: TE Bilisim