Zorunlu trafik sigortasına yeni düzenleme sinyali geldi. Vatandaşların şikayetçi olduğu ve yoğun tartışmalara neden olan zorunlu trafik sigortasına Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek el attı.

Akşam'da yer alan habere göre; Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek yoğun tartışmalara yol açan zorunlu trafik sigortasıyla ilgili yen bir düzenleme yapılacağının sinyalini verdi.

 

 

ZORUNLU TRAFİK SİGORTASINA YENİ DÜZENLEME

Mehmet Şimşek, vatandaşların şikayet ettikleri zorunlu trafik sigorta ücretlerindeki artış hakkında da çalışma yapılacağını açıkladı. Yaşadığı bir anıyla ilgili konuyu açıklayan Şimşek, "İngiltere'ye öğrenci olarak devlet burslusu olarak gittiğimde, ikinci el arabalar çok ucuzdu. 1978 model bir otomobil aldık 200 pounda. Bir gittim sigortaya şok etkisi. Bunun 3-4 katı sigorta talebinde bulundular. Dediler ki bu mesele senin arabanla ilgili değil. Sigorta bedelinin yüksek olması, senin başkasına çarparak vereceğin olası zarardan kaynaklanıyor" ifadelerini kullandı.

Mehmet Şimşek, zorunlu trafik sigortasıyla ilgili yoğun tartışmalar yaşandığını ve konunun değerlendirileceğini söyledi.

Editör: TE Bilisim