ŞEHRİVAN HABERVan'ın 2011 yılında yaşanan depremlerden sonra neredeyse kullanılmaz hale gelen, hasarlı stadının yerine yeni stadyum yapılması beklentileri devam ediyor.

Haftalardır kamuoyunun gündeminde olan kente yeni bir stat yapılması konusu tartışılmaya devam ederken Gaziantep'te inşaatı devam eden baklava şeklindeki stat akıllara bir kez daha Van'daki stat konusunu getirdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 26 kentte, kentlerin kimliğe ve ruhuna uygun şekilde tasarlığı stat projeleri bir bir hayata geçerken Van da stat müjdesi verilmesini bekliyor. Son bir kaç yıldır gündemden düşmeyen ve son zamanlarda sıkça dillendirilen stat ile ilgili henüz bir açıklama gelmezken kentin halihazırdaki stadının hali ise yürek burkuyor.

 

ONLARA BAKLAVA BİZE...

Van stat müjdesi beklerken Gaziantep'te devam eden stat projesi ise adeta büyülüyor. T.C. Konut İdaresi tarafından muazzam bir stat yapılırken Kırmızı-siyahlı camianın açılışını heyecanla beklediği Gaziantep Arena'da koltuk montajına devam edilirken, çim ekim işlemelerine 10-15 gün içinde başlanacağı öğrenildi.

33 BİN KİŞİLİK OLACAK

İnce işçiliği ve koltuk montajına devam edilen 33 bin kişilik dev spor kompleksinde gözler şimdi 10-15 gün içerisinde yapılacak saha zemine çevrildi. Gaziantep Arena Stadyumu'nda incelemelerde bulunduktan sonra stat hakkında sosyal medya hesabından bilgi veren T.C. Başbakanlık Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan, "Yeni sezona yetiştireceğimiz 33 bin seyirci kapasiteli Gaziantep Stadı'nın inşaatında incelemelerde bulunduk. Koltuk montajına başladığımız stadın saha zemininin çim ekimi işlemleri on beş gün içinde tamamlanmış olup UEFA standartlarında baklava simgesiyle inşa edilenGaziantep Stadı bittiğinde Türk futboluna değer katacak" dedi.

 
Editör: TE Bilisim