155 melek zorunlu hale gelecek. Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Başkan Yardımcısı 2017 yılının sonu değin meslekler zorunlu hale geleceğini söyledi. Meslek sayısını arttırırken kaliteden ödün vermeyeceklerini söyledi. 115 meslek zorunlu hale gelecek ve belgeler ile bunları resmi anlamda kayıt altına alacağız.

 

Çalışanlara belge sorgusu yapıldı yalnız şuan herhangi bir cezai işlem uygulamadık, şuan geçici tabi uygulanmayacağı anlamına gelmesin. Belgesi olmayan işçi çalıştıranlara 518 TL para cezası uygulanacak.48 zorunlu haldeki meslekte 60 bin belge kayıt altına alındı. SGK ortak çalışmalar neticesin de bu belgeler kayıt altına alındı. SGK’ ya kayıt olan meslekler 1 milyon 800 bin bu sayının çok olması kurumların daha fazla mesai yapacağı anlamına geliyor.

 

Sınav yapma ve zorunlu meslek olayını bilgilendirme de 2 yıl öce 30 kurum var iken bu sayı bugün 60 kuruma yükseldi. 65 kurumumuz da sırada bekliyor. Bu açıklamaları karaman Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi’nin ev sahipliği yaptığı toplantıda açıkladı.

Editör: TE Bilisim