Türkiye, etkisi yıllar sonra dahi devam edecek bir darbe girişimiyle sarsıldı.

 

YILLARCA SÜREN ÖRGÜTLENMEYİ, DARBEYLE SONUÇLANDIRMAK İSTEDİLER

FETÖ'cü teröristler TSK'da yıllardır uygulamaya soktuğu sızmayı sonuçlandırarak bir darbe ile Türkiye yönetimine el koymaya çalıştılar.

 

MİLLET CANI PAHASINA DARBEYİ DURDURDU

Siyasi irade ile halk ve emniyet güçlerinin önemli bir bölümü, aynı anda ve aynı şekilde darbeye karşı çıktı, girişimi başarısızlığa uğrattı. Ancak geriye darbeci teröristlerin darbeyi başarıya ulaştırmak için cinnet halini almış saldırıları hafızalara, bir daha hiçbir zaman çıkmamak üzere kazındı.

Savaş uçaklarıyla emniyet binaları ve Meclis'i vurdular. Sivil halkın üzerine gökyüzünde salınan helikopterlerden ateş açacak kadar delirdiler, Boğaz Köprüsü'nde vatandaşlarımızı kurşuna dizdiler, üzerlerinden tanklarla geçtiler... Tüm bu vahşetin sonuç getireceğini ve darbenin başarıyla sonuçlanacağını düşündüler ama yanıldılar.

 

240 ŞEHİT VERİLDİ

173'ü sivil olmak üzere 240 şehit verdi bu millet, daha da fazlasını vermeye hazırdı. Ancak darbeye asla ve asla geçit vermeyeceğini FETÖ'nün teröristlerine de dünyaya da göstermiş oldu.

 

HÜRRİYET'TEN BÜYÜK EMEKLE HAZIRLANMIŞ ŞEHİTLERE VEFA SAYFASI

Hürriyet Demokrasi özel sayısı ile ulaştığı şehit ailelerinden derlediği bir sayfa hazırladı. İpek Özbey ve Güliz Arslan'ın hazırladığı dosya haberde, şehitlerin aileleri, darbecilerin zulmünde can veren şehitleri, onların yaşamlarını ve hayallerini anlattı.

 

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİN İSİMLERİ

İlhan Varank, Ahmet Kocabey, Emrah Sağır, Mehmet Şefik Şefkatlioğlu, Türkmen Tekin, Hüseyin Kısa, Muhammed Ali Aksu, Mahir Ayabak, Zekeriya Bitmez, Ümit Yolcu, Akın Sertçelik, Erol Olçok, Abdullah Tayyip Olçok, Mete Sertbaş, Tahsin Gerekli, Muhammet Ambar, Çetin Can, Askeri Çoban, Samit Uslu, Burhan Öner, Fatih Satır, Yalçın Aran, Şeyhmus Demir, İsmail Kefal, Mustafa Kaymakçı, Onur Kılıç, Osman Yılmaz, Recep Büyük, Mehmet Yılmaz, Gökhan Esen, Mehmet Ali Kılıç, Kemal Ekşi, Halil Kantarcı, İbrahim Yılmaz, Murat Kocatürk, Erkan Pala, Onur Ensar Ayanoğlu, Muhammed Fazlı Demir, Murat Demirci, Muharrem Kerem Yıldız, Halil İbrahim Yıldırım, Şuayip Seferoğlu, Kader Sivri, Servet Asmaz, Cemal Demir, Adil Büyükcengiz, Mustafa Direkli, Recep Gündüz, Ayşe Aykaç, Vedat Barcegci, Burak Cantürk, Fahrettin Yavuz, Erdem Diker, Metin Arslan, Murat Akdemir, Murat Naiboğlu, Mahmut Coşkunsu, Şirin Diril, Batuhan Ergin, Mustafa Cambaz, Erkan Yiğit, Sedat Kaplan, Ahmet Özsoy, Ali Anar, Ali İhsan Lezgi, Ali Karslı, Ali Mehmet Ürel, Edip Zengin, Emrah Sapa, Fazıl Gürs, Fuat Bozkurt, Hakan Gülşen, Hakan Ünver, Hasan Yılmaz, Hüseyin Güntekin, İbrahim Ateş, Lokman Biçinci, Lütfü Gülşen, Mehmet Gülşen, Mustafa Avcu, Mustafa Özgür Kabasakal (Şahbaz), Mustafa Yaman, Muzaffer Aydoğdu, Yılmaz Ercan, Ömer Takdemir, Ömer Can Açıkgöz, Ramazan Konuş, Samet Cantürk, Serhat Önder, Uhud Işık, Ümit Çoban, Ümit Güder, Yasin Naci Ağaroğlu, Yasin Yılmaz, Yusuf Elitaş, Barış Efe, Yunus Emre, Mehmet Güder, Murat Mertel, Hasan Kaya.

 

 

 

hurriyet_pazar_sehit_darbe24temmuz2016

Editör: TE Bilisim