Van Büyükşehir Belediyesi ve Ortadoğu Sinema Akademisi Derneği ortaklığı ile 10 ve 15 Kasım 2015 tarihleri arasında bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan Axtamara Film Günleri Anadolu Quartet konseri ve Nûjîn filminin gösterimi ile başlayacak. Film günleri kapsamında; 11 uzun metraj, 11 belgesel 10 kısa film gösterimi yapılacak.

 

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ve Ortadoğu Sinema Akademisi Derneği bu yıl ikinci gerçekleştirilecek olan Axtamara Film Günleri ile kapılarını sinemaseverlere açıyor. “Binbir renk için varız” şiarıyla düzenlenen film günlerinin açılışı Anadolu Quartet konseri ve Nûjîn filminin gösterimi ile başlayacak. Van’ın renkli ve çeşitli kültürünün buluşacağı film günlerinde, konserlerin ve atölyelerin  yer aldığı   zengin bir program ile kent halkına ev sahipliğini yapacak.

 

FİLM GÜNLERİNİN AÇILIŞI ‘NUJÎN’ İLE BAŞLAYACAK

Etkinlikler kapsamında Yaşar Kemal adına 3 gün sürecek bir öykü atölyesinin yanı sıra film günlerinin açılışı Rojava’da DAİŞ çeteleri ile mücadele eden YPJ’li kadınların gündelik yaşamlarının anlatıldığı “Nujîn” belgeseli ile yapılacak. Film günleri kapsamında kent merkezinde Nuda Kültür ve Sanat Merkezi, Eğitim-Sen Toplantı Salonu, Rojin Kadın Yaşam Merkezi, Berivan Kültür ve Sanat Merkezi, kentin değişik mahallerinin yanı sıra Özalp, Çatak ve Gürpınar’da filmler seyirci ile buluşacak. Film günleri kapsamında Kobanê, Bakur, Okul, Bark, Bulantı gibi çok sayıda ünlü yapımın yer aldığı belgesel-film, uzun metrajlı filmler ilk kez izleyici ile buluşacak. Film günleri kapsamında, 11 uzun metraj, 11 belgesel 10 kısa film gösterimi yapılacak. 

Editör: TE Bilisim