Van’da geçtiğimiz günlerde hırsızların 3 elektrik direğinde çaldığı parçalar nedeniyle 11 mahallenin bir kısmı elektriksiz kaldı. Çalınan parçalarının piyasa değeri 20 TL gibi cüzi bir miktar olduğu belirtilirken oluşan maddi hasarın 170 TL kadar olduğu belirtildi.

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) tarafından yapılan açıklamada, 17 Haziran 2016 tarihinde Van Merkeze bağlı Kurubaş Mevki ve Kevenli TOKİ arasında bulunan 3 adet 477 ENH direğinden 12 adet çapraz parça çalınması sonucunda elektrik direklerinin mukavemetinin zayıfladığı ve devrildiği belirtildi.

 

VEDAŞ, tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Direklerimizin devrilmesi sonucunda; Memursen TOKİ, Kevenli TOKİ, Bostaniçi TOKİ, Kalecik TOKİ, Sıhke TOKİ, Hacıbekir Mahallesi, Karşıyaka Mahallesi, Seyit Fehim Arvasi Mahallesi, Tahir Paşa Mahallesi ve Süphan Mahallesinin tamamı ile Karşıyaka Mahallesinin bir kısmı enerjisiz kalmıştır.  Yıkılan direklerin yol açtığı maddi hasar 170 bin TL civarındadır. Çalınan parçaların piyasa değeri ise toplam 20 TL (Yirmi Türk Lirası) civarındadır. Hırsızlığın Şirketimize maliyeti bir yana sadece 20 TL’lik kazanç için Van Merkezin önemli bir kısmı arıza tarihinde elektriksiz kalmıştır.”. 

 

“Parça çalınmalarının önüne geçilmeli”

Açıklamanın sonunda “Yıkılan direklerin yeniden inşasına kadar geçen sürede halkımızın enerjisiz kalmasını önlemek için alternatif çözümlerle bahsi geçen bölgelere enerji vermiş bulunmaktayız. Ancak parça çalınmalarının önüne geçilmezse önümüzdeki günlerde ciddi enerji sorunlarıyla karşılaşabiliriz.  Direklerimizin bakım ve onarımı ile çalınan parçaların yeniden takılması gibi çalışmaları yürüten ekiplerimiz bulunmaktadır. Ancak binlerce direğin anlık takibinin yapılması da mümkün olmamaktadır. Benzer durumlara şahit olunması durumunda Çözüm Merkezi numaramız olan 0 850 211 0 186’nın aranmasını halkımızdan önemle rica ediyoruz.” denildi.


KAYNAK - İLKHA



 

Editör: TE Bilisim