Özellikle çalışanların ve tatili değerlendirmek isteyenlerin dör gözle beklediği Ramazan Bayramı bu ayın sonunda geliyor. Üç aylar olarak isimlendirilen ayların sonuncusu olan Ramazan ayı İslam alemi için büyük bir önem taşır.

 

ÜÇ AYLAR İLE İLGİLİ HADİS

Hadise göre Recep Allah'ın ayıdır, Şaban Peygamber Muhammed'in ayıdır, Ramazan da Ümmetin ayıdır.

 

ÖNEMLİ GECELERE SAHİPTİR

Ayrıca, Recep Regaib Kandili ve Mirac Kandilini, Şaban Beraat Kandilini ve Ramazan Kadir Gecesini içerisinde barındırır.

 

KADİR GECESİNİN ÖNEMİ


Ramazan ayının içerisinde barındırdığı ve İslam alemi için çok önemli olan Kadir Gecesi nedir. İslam inancına göre Kur'an'ın, Allah tarafından Cebrail aracılığıyla Muhammed Mustafa (s.a.v)'e indirilmeye başlandığı gecenin adı Kadir Gecesidir.

 

KUR'AN DA KADİR GECESİ

Kur'an'ın 97 suresi olan Kadir Suresi'nde Kadir Gecesi'nden söz edilir. Surede, Kur'an'ın Kadir Gecesi'nde indirildiğinden, Kadir Gecesi'nin 1000 aydan daha hayırlı olduğundan, bu gecenin rahmet ve berekete vesile olduğundan bahsedilir.

 

RAMAZAN BAYRAMI

Ramazan Bayramı, yıllar içerisinde Şeker Bayramı olarak da isimlendirildi. Fakar aslen Müslümnaların oruç tuttuğu aydan sonra gelen bir bayramdır. Ramazan Bayramı, Hicri takvimin 10. ayı olan Şevval ayının ilk 3 gününde kutlanır. Bayramdan bir önceki gün, Ramazan ayının son günü olan arifedir. Arife günü oruç tutulmaz. Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Ramazan Bayramı her sene bir önceki seneden 11-12 gün daha erken kutlanır. Yaklaşık olarak her 33 senede bir Ramazan Bayramı aynı günlere tekabül eder.

 

2015 RAMAZAN BAYRMAI NE ZAMAN?


Ramazan Bayramı Arefe, 16 Temmuz Perşembe
Ramazan Bayramı 1. Gün, 17 Temmuz Cuma
Ramazan Bayramı 2. Gün, 18 Temmuz Cumartesi
Ramazan Bayramı 3. Gün, 19 Temmuz Pazar

Editör: TE Bilisim