FIFA Dünya Kupası'nda gruplar belli oldu.

dunya-kupasi_9234

 

Kura çekimi tamamlandı. Grupların dağılımı şu şekilde gerçekleşti:

​A Grubu: Rusya, Uruguay, Mısır, Suudi Arabistan

B Grubu: Portekiz, İspanya, Fas, İran

C Grubu: Fransa, Avusturalya, Peru, Danimarka

D Grubu: Arjantin, İzlanda, Hırvatistan, Nijerya

​E Grubu: Brezilya, İsviçre, Costa Rica, Sırbistan

F Grubu: Almanya, Meksika, İsveç, Güney Kore

G Grubu: Belçika, Panama, Tunus, İngiltere

H Grubu: Japonya, Polonya, Senegal, Kolombiya

A grubunun kura çekimi tamamlandı. Rusya A grubunda Uruguay, Mısır ve Suudi Arabistan'a karşı oynayacak.

İran, Portekiz ve İspanya'nın yer aldığı B grubunda mücadele edecek

Peru, Fransa'nın bulunduğu C grubunda, Hırvatistan, Arjantin'in bulunduğu D grubunda, Brezilya, İsviçre'nin bulunduğu E grubunda oynayacak.

İspanya, Portekiz'in bulunduğu B grubunda mücadele edecek.Peru, Fransa'nın bulunduğu B grubunda, Hırvatistan, Arjantin'in bulunduğu D grubunda, Brezilya, İsviçre'nin bulunduğu E grubunda oynayacak.

Kura çekimi başladı. İlk çekilişe göre, Rusya A grubunda, Portekiz B grubunda, Fransa C grubunda, Arjantin D grubunda, Brezilya E grubunda, Almanya F grubunda, Belçika G grubunda ve Polonya H grubunda mücadele edecek.

 

PUTİN: BAŞLAMASINI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ

Çekilişin açılış konuşmasını yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, turnuvaya ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşayacaklarını söyledi. 2018 Dünya Kupası'nı sabırsızlıkla beklediklerini kaydeden Putin, Rusya'nın üst düzey bir turnuva gerçekleştireceğini vurguladı. Putin, "Futbol Rusya'nın tamamında sevilen bir spor. Bazı Rus futbolcular dünya futbol tarihine adını yazdırdı. Taraftarların Rusya'daki şampiyonada unutulmaz izlenimler elde edeceğinden eminim. Dünyanın önde gelen futbolcularının ustalıklarını sergileyebilmesi, gerçek futbolu sahaya yansıtabilmesi için en üst seviyede bir organizasyon gerçekleştireceğiz" dedi. Kura çekimine katılan Pele, Maradona, Ronaldo ve Ronaldinho gibi isimlerin de yer aldığı dünyaca ünlü yıldızlara seslenen Putin, "Rusya'da farklı kuşaklar sizleri biliyor ve siz kesinlikle örnek kişilersiniz. Futbol, bugün ülkemizde sizlerin sayesinde bu kadar popüler. Sizin gibi parlak, yetenekli ve kendini spora fedakar adamış kişiler sayesinde Rusya'da üç milyon kişi futbolla aktif olarak uğraşıyor" ifadelerini kullandı.

​Açılış gecesine pek çok ünlü eski futbolcu katılırken, Brezilya'nın efsane oyuncularından Cafu, sahne arkasından bir fotoğraf paylaştı.

Putin'in ardından söz alan FIFA Başkanı Gianni Infantino da "Rusya'ya, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ve turnuvayı gelmiş geçmiş en iyi Dünya Kupası yapmak için çalışan tüm gönüllülere" teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim