Van Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı kentte tarımsal verimliliği ve ürün çeşitliliğini artırmak, ilçeler ile kırsal alanlarda tarımsal faaliyetler gösteren çiftçilere yönelik çalışmalar kapsamında 13 ilçede 34 adet sulama tesisi kurarak, 40 bin dekar araziyi sulamaya açıyor.

 

Van Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı kentte tarımsal verimliliği ve ürün çeşitliliğini artırmak, ilçelerde ve kırsal alanlarda tarımsal faaliyetler gösteren çiftçilere yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Yurttaşların Belediyeye sulama tesislerinin yapılması yönündeki yoğun başvuru taleplerini değerlendirerek buralarda teknik çalışmalarını tamamladıktan sonra bu alanlarda çalışmalar başlatan Büyükşehir Belediyesi, 13 ilçede eş zamanlı olarak yapacağı 34 adet sulama tesisini çalışmalarını yürütüyor. Belediye aynı zamanda bu bölgelerde yine çiftçilik ve hayvancılık yapan yurttaş için kanal açma, su biriktirme havuzu ve gölet temizleme çalışmaları da yürütüyor.

 

Sulama sezonu öncesi kenttin tüm ilçelerinde yeni sulama tesisleri yapan Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı vatandaşların sulama tesislerini daha verimli kullanmaları ve tarımsal sulama sezonunda sorun yaşamamaları için büyük bir özveriyle başlattığı çalışmaları sürdürüyor. Sulama suyu bulunan bölgelerde sulanabilir arazilerin sulamaya açılmasını sağlamak amacıyla su biriktirme havuzu, gölet, kanal ve kanalet benzeri tarımsal sulama tesisleri çalışmalarına başlayan belediye bu çalışmalarını kısa bir süre içerisinde tamamlayarak yurttaşlara teslim edecek. Tamamlanacak olan bu tesis çalışmalarının ardından yurttaşlar burada tarımsal ve hayvancılık faaliyetlerini daha iyi bir şekilde yaparak yıllardır yaşadıkları su sıkıntıları giderilmiş olacak.

 

BÜYÜKŞEHİR’DEN 13 İLÇEYE 34 ADET SULAMA TESİSİ

13 ilçede uygulanacak ve Büyükşehir Belediyesi bütçesinden karşılanacak olan 34 adet sulama projesi yanı sıra belediyenin Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına sunduğu ve kabul edilerek bütçesi ayrılan 6 adet sulama projesinin de kısa bir süre içerisinde çalışmalarına başlanacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanacak olan bu çalışmalar ile beraber kırsal alanlarda 40 bin dekar arazi sulamaya açılacak. Çalışmaların yapıldığı alanları gezerek ekiplerden bilgi alan Büyükşehir Belediyesinin Meclis Tarım Komisyonu ve Topluluklar Ekonomisi Komisyonu üyeleri buralarda yapılan çalışmaların kısa bir zamanda tamamlanacağını ve bu tür çalışmaların bundan sonrada devam edeceğini söyleyerek, kentte tarımcılığın ve hayvancılığın daha fazla yapılması için gerekli tüm çalışmaların yapılacağını söyledi. 

Editör: TE Bilisim