Kolombiya’da yarım asırlık mücadelenin ardından sivil ve siyaset hayatına geçiş yapan FARC, siyasi partilerinin ismini açıkladı. 2018 yılında düzenlenecek seçimlere katılacağını daha önceden açıklayan FARC’ın siyasi oluşumunun isminin “Halkın Alternatif Devrimci Gücü” olacağı duyuruldu.

Kolombiya’da 50 yılı aşkın süren mücadelenin ardından sivil ve siyaset hayatına geçiş yapan Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri’nin (FARC) Pazartesi gününden bu yana süren kongresinde sona gelindi.

FARC, resmi olarak siyasi parti kurduğunu açıkladı ve partinin isminin “Halkın Alternatif Devrimci Gücü” olacağını duyurdu.

Böylelikle yeni siyasi partinin İspanyolca isminin (Fuerza Alternativa Revolucionaria del Comun) kısaltması da yine FARC olmuş oldu.

Ülkedeki köylülerin, yerlilerin, Afrikalıların ve kadınların temsilcilerinin de katıldığı kongrede, FARC’ın yeni siyasi partinin sembolü de belirlendi.

Yeni logo beyaz zemin üzerinde bir gül figüründen oluşuyor.

“Her zaman devrimciydik ve öyle de kalacağız”

Kongrenin açılışında konuşan “Timochenko” ismiyle de bilinen FARC lideri Rodrigo Londono, siyasi partiye dönüşmelerinin ideolojilerinden vazgeçtikleri anlamına gelmeyeceğini ifade etti.

FARC liderlerinden Ivan Marquez ise geçen hata yaptığı açıklamada, “Geçmişle olan bağlarımızı koparmak istemiyoruz. Biz her zaman devrimci bir örgüttük ve öyle de kalacağız” diye konuşmuştu.

Kolombiya hükümeti ile imzalanan anlaşma gereğince katıldığı ilk seçimde belli bir sayıda sandalyenin garanti edildiği FARC, 2018 yılında gerçekleştirilecek seçimlere Kolombiya Komünist Partisi ile beraber gireceklerini açıklamıştı.

Editör: TE Bilisim