CNNTürk Televizyonu'na seçim anketi sonuçlarını değerlendiren Bayrakçı, "Meclis'te dört parti olacak. Bunlardan ikisinin koalisyon ihtimali imkansız. MHP ile HDP koalisyon yapamaz. Yaparsa, MHP seçmeni oyunu geri alır. CHP ile MHP koalisyonu matematik olarak yetmez. AKP-MHP koalisyonu bir ihtimal. Ama her ihtimalde erken seçim öngörüyorum." dedi.

"MHP ELİNDEKİ KOZU KULLANABİLİR"

Ancak AKP-MHP koalisyonunun da uzun ömürlü olamayacağını kaydeden Bayrakçı, MHP'nin tek bir hareketle her şeyi değiştirebileceğini belirtti. Bayrakçı "Koalisyondan sonra MHP 'AKP ülkeye zarar veriyorlar' dese, erken seçim istese, oyları yüzde 20'yi geçebilir. Elinde böyle bir koz varken niye yapmasın?" ifadelerini kullandı.

CHP SEÇMENİ, AK PARTİ İLE KOALİSYONA KARŞI

CHP ile AKP koalisyonunu CHP'nin yapamayacağını ileri süren SONAR Başkanı, "CHP seçmeni AKP'ye en karşı olan seçmen. Koalisyon yapılırsa kıyamet kopar" dedi.

Bu seçimlerde CHP'nin ancak oylarını koruyabildiğini belirten Bayrakçı, ön seçim süreci ve vaatler olmasa, CHP'nin yüzde 22-23'lere kadar düşebileceğini ifade etti.

SON ANKETLERİNİ DE PAYLAŞTI

Hakan Bayrakçı ayrıca 7 Haziran seçimlerine dair son anket sonuçlarını da mauoyu ile paylaştı. Bugün açıklanan Mayıs ayı anket sonuçları şöyle:

AK Parti: Yüzde 41
HDP: Yüzde 10,4
CHP: Yüzde 26
MHP: Yüzde 18,1

"HDP BARAJI AŞARSA..."

Öngörülerini paylaştıktan sonra anket sonuçlarını da paylaşan Bayrakçı, "HDP barajı geçerse AKP iktidar olamaz. MHP, HDP ve SP-BBP ittifakı oylarını artırıyor. AKP 230-250 arası vekillik kazanabileceği için tek başına iktidar sayısı olan 276'yı bulamıyor." dedi.



Editör: TE Bilisim