Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı (TEGV)’in bahar etkinlikleri başlıyor. 16 Şubat’ta çocukları almaya başlayacak olan TEGV bu haftadan itibaren çalışmalara başladı. TEGV gönüllüleri takvimin başlamasına 1 hafta kala iş başı yaptı.

 

TEGV Feyyaz Tokar Eğitim Parkı’nın gönüllüleri ilkbahar etkinliklerinin başlamasına 1 hafta kala çalışmalara başladı. Çocukları ağırlamak, güzel zaman geçirmelerini sağlamak ve etkinliklerle çocuklara bir şeyler öğretmeye çalışan TEGV gönüllüleri şimdiden Eğim Pakında yapılacak etkinlikler üzerinde çalışmaları başlattı. Şehrivan Gazetesi olarak TEGV gönülleri ile bir araya geldik ve ilkbahar etkinlikleri için bilgiler aldık. ‘Kalbimiz Her Yerde Çocuklarla’ sloganıyla yola çıkan ve çocuklara bir şeyler öğretmek isteyen gönüllüler, çocukların deyişiyle, ‘Abi -Ablalar’ ilkbaharda yine çocukların en büyük destekçileri olamaya hazır.

 

DEDE: BAHAR ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

Edremit yolu üzeri havaalanı kavşağında bulunana TEGV Feyyaz Tokar Eğitim Parkı’nda bir araya geldiğimiz, Gönüllüler Sorumlusu Erhan Dede ve TEGV eğitimcileri; Hayrullah Tunç ve Duysal Taişi gazetemize, ilkbahar etkinlikleri ve TEGV ile ilgili birçok konuda bilgiler verdi. İlkbahar etkinlikleri hakkında bilgi veren Gönüllüler Sorumlusu Erhan Dede şu ifadelere yer verdi: “Bahar etkinliklerimiz 16 Şubat’ta başlıyor. Ancak biz ve eğitim gönüllerimiz 9 Şubat’tan itibaren yapılacak etkinlikler için çalışmalara başladık. Bahar etkinliklerimiz takvime göre 16 Şubat’tan itibaren başlıyor ve 8 Haziran’a kadar devam ediyor.”

 

TUNÇ: OKULDA ÖĞRETMEN BURADA ABİ-ABLA

Dede’nin ardından baharda yapılan etkinlikler hakkında gazetemize bilgiler veren Eğitimci Hayrullah Tunç, “Düşler atölyesi, resim, dram, bilgisayar (bilgi benim işim), okuyorum-öğreniyorum, matematik, fen, düşünmeyi öğreniyorum, iyi yaşam, satranç, müzik, futbol, kütüphane, el sanatları gibi etkinlikler yapıyoruz.” Dedi. Tunç ayrıca eğitimlere yoğun bir ilgi olduğunu söyledi. Tunç son olarak şu ifadelere yer verdi: “Okulda ders veriliyor biz burada etkinlikler yapıyoruz. Okulda çocuklar eğitim verenlere öğretmen diyor burada ise eğitimcilerime çocuklar abi abla diyorlar. Bu şekilde hem daha kalıcı oluyor hem de sıkılmadan, çekinmeden daha rahat ediyorlar. Biz burada çocuklarımıza ders yerine eğitim verdiğimiz zaman daha akılda kalıcı oluyor.”

 

TAİŞİ: GÖNÜLLÜLERE İHTİYACIMIZ VAR

Gönüllülere ihtiyaç olduğunu dile getiren Taişi ise ayrıca yılda 7 bin çocuk ağırladıklarını söyledi. Taişi, “Toplamda yıllık 28 okulu burada ağırlıyoruz. Yıllık 7 bin çocuk ağırlıyoruz. Yani dönemli 3 bin 500 olmak üzere öğrencileri ağırlıyoruz. Tabi bu öğrencileri buraya getirmeden önce çocukların ailelerinden ve okuldan izin belgeleri ile birlikte alıyoruz. Bunun yanı sıra gönüllülere ihtiyacımız var. Şuan itibariyle 200’den fazla gönüllümüz var. Ama bu sayı az bizim daha çok gönüllüye ihtiyacımız var. Gönüllülerimizin 18 yaşını doldurmuş olması ve lise mezunu olması gerekiyor. Bunun yanı sıra kendi alanlarında yani, müzik, resim ve buna benzer etkinlikleri bilen gönüllüleri o tür etkinliklere veriyoruz. Bunun yanı sıra bu gönüllüler ayrıca verecekleri dersler için yine burada eğitimler veriliyor.” Dedi.

 

“HİÇBİR SİYASİ PARTİYE BAĞLI DEĞİLİZ”

Son olarak konuşan Gönüller Sorumlusu Erhan Dede, hiçbir siyasi partiye bağlı olmadıklarını dile getirdi. Dede şu sözlere yer verdi: “Bizim herkese ve her görüşe saygımız var. Hiçbir siyasi partiye bağlı değiliz ve desteklemiyoruz. Herkese kapımız açık. Bizim amacımız çocuklarımıza bir şeyler vermek. Başka bir amacımız yok. Zaten burada her şey gönüllülük işi ile yürüyor. Bu yüzden tüm çocuklarımızı yıllık olarak burada ağırlamak ve onlara bir şeyler vermek için çabalıyoruz. Bunun yanı sıra bildiğiniz gibi bu sene TEGV’in 20. yılı. Bunun için başta Van olmak üzere tüm Türkiye geneli etkinlikler ve programlar yapılıyor. Bizlerde ilçelerimizde bu etkinlikleri yaptık. Bunun yanı sıra bahar etkinliklerimiz ile birlikte bu sene yapılacak tüm etkinliklerde 20. yılımızı kutlayacağız.”


ŞEHRİVAN ÖZEL – ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim