Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye Donörler Toplantısı'na katılmak üzere gittiği İngiltere'nin başkenti Londra'da beraberindeki gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

ERMENİ KÜRT LOBİ İTTİFAKINA YÖNELDİLER

Abdullah Öcalan tarafından verilen talimatların dikkate alınmadığını belirten Davutoğlu, "Demek ki İmralı'dan aldıkları talimat meseleyi çözmeye yetmiyor. Bunlar başka yerlerden de talimat alıyor. Görüştükleri lobilerden. Türkiye kimin karşısındaysa onunla görüşüyorlar. Baktı ki herkes arkamda, neredeyse oralara gitti. Neredeyse Ermeni Kürt lobi ittifakına yöneldiler. Sonra Moskova'da aldı soluğu, niye şimdi Brüksel'e gitmiyor? Niye daha önce Moskova'ya gitmiyordu, çünkü ilişkimiz iyiydi. Talimatları İmralı'dan almıyorlarsa, o zaman İmralı ile görüşmelerinin ne anlamı var?" şeklinde konuştu.

 

"SON 10 GÜN İÇİNDE 4 MASA KURDUM"

Çözüm sürecinin canlandırılmasıyla ilgili STK ve kanaat önderleriyle yaptığı toplantıları hatırlatan Davutoğlu, "Ben son 10 gün içinde dört masa kurdum. Masa İmralı'da Öcalan'la 3-5 kişinin oturması değil. İşte masa bu, bundan sonra da bu masa devam edecek" dedi.


KAYNAK-HÜR HABER

Editör: TE Bilisim