ŞEHRİVAN ÖZEL: YUNUS EMRE AYKAÇ - AK Parti’de Kasım 2017’de Zahir Soğanda’nın istifa etmesiyle başlayan ve yerine 23. Dönem Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu’nun atanmasıyla başlayan değişim süreci tamamlandı. Geçtiğimiz yıl Kasım ayından beri kentin gündemini meşgul eden değişim özellikle merkez ilçelerin de il başkanlarının atanmasıyla son bulurken Van’da AK Parti adına yeni bir dönem de başlamış oldu.

 

VAN’DA DEĞİŞİM TAMAMLANDI!

Geçtiğimiz yıldan bu yana tüm Türkiye’de büyük bir değişim ve dönüşüm sürecinin başlatıldığı AK Parti’de Van ile ilgili merakla beklenen adımlar sonunda atıldı. Geçtiğimiz yıl sonunda uzun süre sonra il başkanı Zahir Soğanda’nın görevden alınması sonrası başlayan süreç dün itibariyle yapılan atamalar ile son buldu. 2017 sonunda Van’a 23. Dönem milletvekili Kayhan Türkmenoğlu’nun atanmasıyla başlayan süreç dün Van’ın en kritik ilçeleri olan İpekyolu, Edremit, Tuşba ve Erciş’e yapılan atamalar ile tamamlandı. Van’da yeni bir sürecin başladığı dönemle ilgili aylardır süren adaylık, mülakat, temayül ve özel görüşme süreci tamamlanırken yeni atamalarla tüm teşkilatlarda da yeni bir dönem başlamış oldu. Özellikle merkez ilçelerin de büyük önem arzettiği süreçte yeni isimler yapılan görüşmelerin ardından atanıp Teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcısı Mustafa Ataş ile görüşmeler yaparak göreve atanmış oldu. Böylelikle Van’da uzun süredir gündemden düşmeyen yenilenme süreci de tamamlanmış oldu.

 

DEĞİŞİM TÜRKMENOĞLU İLE BAŞLADI

Bir süre önce Van İl Başkanığı'na Kayhan Türkmenoğlu'nun atanmasıyla başlayan süreç devam ediyor. Van il başkanlığında gerçekleşen değişimin ardından bu kez gözler ilçelere çevrildi. Ak Parti Genel Merkezi haftalardır yaptığı çalışmaların ardından ilçe atamalarının da startını verdi. Haftalardır adaylar ve davet edilen isimlerle görüşmeler sürerken geçtiğimiz hafta itibariyle ertelenen ilçelerin ataması için bugün karar verilmek için adaylar Genel Merkez'e çağrıldı. Ak Parti Genel Merkezi'nde mülakatlar sürerken atamalar da yapılmaya başlandı.

 

 

İŞTE YENİ YAPILAN O ATAMALAR!

Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, bölge ve il koordinatörlerinin raporları ve görüşmeleri sonucunda Van’ın 3 merkezi ilçesi ve Erciş ilçesindeki yeni isimler dün itibariyle görevlerini devraldılar. Ak Parti Erciş’te Adnan Aydın ile yola devam ederken, İpekyolu’na Vesim Yaviş, Tuşba’ya Muğdat Günini ve Edremit’e Savaş Nurullah Kıylık atandı. Ataması ilk belli olan ilçe İpekyolu, Tuşba, Edremit ve Erciş olurken atamalar şu şekilde oluştu:

 

İPEKYOLU: VESİM YAVİÇ

1963 yılında Çaldıran Yağbasan Köyü’nde Dünyaya geldi. Altıyol Köyünde ilköğrenimini yaptı. Orta öğretimi Van'da tamamladı. Dicle Üniversitesi Maliye Muhasebe mezuniyeti yanında Eskişehir A.Ü. İşletme Fakültesinden mezun oldu. 2001 yılında Ak Parti Van Teşkilatı kurulurken Merkez ilçe Başkan Yardımcısı olarak siyasi hizmete başladı.

 

 

Yılında Yapılan Kongrede Ak Parti Van Merkez İlçe Başkanı olarak seçildi, 2006 Yılında Yapılan Kongrede ikinci kez Ak Parti Van Merkez İlçe Başkanlığına tekrar seçildi, 2007 yılı mayıs ayında görevinden ayrılarak Ak Parti Van Milletvekilli aday adayı oldu, 2007 Haziran ayında Ak Parti Van il Başkanı olarak Genel Merkez tarafından atandı iki yıl sürdürdüğü görevinden 13 haziran 2009 da aday olmayarak kendi isteğiyle ayrıldı. Yaviç de Soğanda’nın ardından il başkanlığı için başvuru yapıp görev verilmeyen isimlerden birisi olmuştu. Yılların tecrübesiyle bir kez daha partiye dönmüş oldu.

 

EDREMİT: SAVAŞ NURULLAH KIYLIK

1991 Van doğumlu Kıylık 2008 yılında Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde lisans eğitimini başarıyla tamamladıktan sonra, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesinde Yüksek lisans yaptı. Yaklaşık dört yıldan bu yana kurucusu olduğu Hukuk bürosunda avukatlık, danışmanlık ve takip işlemleri yapıyor.

 

 

Akademik anlamda Türk Hukuk Sitesi, Hukukinet v.b sitelerde makale yazarlığı yapmaktayım. 2012 ve 2013 yıllarında Ak Parti Edremit Merkez İlçe Başkan Yardımcılığı (Mali ve İdari İşler Başkanı), 2014 ve 2015 yılları arasında Ak Parti Van İl yönetim kurulu Üyeliği görevinde bulundu, 2015 yılından bu geçtiğimiz yıla kadar da Ak Parti Van İl Disiplin Kurulu üyesi olarak görevime devam etmekteydi. Kıylık, geçtiğimiz aylarda AK Parti Van İl Başkanlığı için de müracaat eden isimlerden biriydi. Kıylık, AK Parti’deki gençlik dönüşümünün de önemli ismi oldu. Genç yaşta Edremit’e atanan Kıylık bu noktada da dikkat çeken bir isim oldu.

 

ERCİŞ: ADNAN AYDIN

Van’ın Erciş ilçesinde Yukarı Işıklı Mahallesinde 20.06.1965 yılında dünyaya geldi. İlkokulu Yukarı Işıklı Mahallesinin İlk Okulunda okudum. Ortaokulu Erciş Orta Okulunda okudu.

 

 

2009 yılında yerel seçimlerinde Van ilinde il genel meclis üyesi olarak seçildi. Aynı yıl içinde İl Özel İdarede çeşitli işler, komisyon görevlerini yaptı. 10.07.2014 yılında AK Parti Genel Merkezi tarafından Erciş AK Parti İlçe Başkanlığına atandı. O tarihten bu yana sürdürdüğü görevine dün itibariyle yeniden atanan Aydın, böylelikle koltuğunu koruyan az sayıda siyasetçiden birisi olarak dikkat çekti.

 

TUŞBA: MUĞDAT GÜNİNİ

Ak Parti’nin Tuşba’daki yeni ilçe başkanı olan Muğdat Günini, yine AK Parti’nin merkezdeki tek belediyesi olan Tuşba Belediyesi encümenlerinden birisi.

 

 

Ak Parti’de 2014 yılında meclise seçilen Günini, Şabu’dan sonra Ak Parti’nin yerelde kazandığı tek belediyenin de olduğu ilçedeki önemli isimlerden birisi olacak.

 

İŞTE AK PARTİ’NİN DİĞER İLÇA BAŞKANLARI

Öte yandan AK Parti’deki değişim süreci geçtiğimiz günlerde bazı ilçelerin de Genel Merkez eliyle atanması ve öncesinde olağan kongrelerin askıya alınması öncesi kongre ile tamamlanmıştı. AK Parti’de son atamalar dışında geçtiğimiz aylarda görevlerine atanan ve Kayhan Türkmenoğlu’nun halihazırda çalışacağı isimler ise şöyleydi:

 

 

Çaldıran İlçe Başkanı: Abdurrahman Çınarağaç (Ocak 2018’de atandı)

Çatak İlçe Başkanı: Mustafa Güvener (Ocak 2018’de atandı)

Gevaş İlçe Başkanı: Tahsin Değirmencioğlu (Ocak 2018’de atandı)

Başkale: Muğdat Saruhan, AK Parti Başkale 6’ncı Olağan Kongresinde tek liste halinde seçimlere giren ve delegelerin tamamının oyunu alan Muğdat Saruhan yeniden ilçe başkanlığına seçildi.

Bahçesaray: Cumali Sabırlı, AK Parti Bahçesaray 6’ncı Olağan Kongresinde tek liste halinde seçimlere giren ve delegelerin tamamının oyunu alan Cumali Sabırlı yeniden ilçe başkanlığına seçilen isimlerden biri olmuştu.

Özalp: Orhan Yıldırımçakar, AK Parti Özalp 6’ncı Olağan Kongresinde tek liste halinde seçimlere giren ve delegelerin tamamının oyunu alan Orhan Yıldırımçakar yeniden ilçe başkanlığına seçilmişti.

Saray Şeref Çevik, En istikrarlı isimlerden. Çevik AK Parti Özalp 6’ncı Olağan Kongresinde tek liste halinde seçimlere giren ve delegelerin tamamının oyunu alan Şeref Çevik yeniden ilçe başkanlığına seçildi.

Muradiye: İbrahim Vanlı, Ak Parti’nin en büyük katılımla yapılan ilçe kongresinde başkan seçildi. Vanlı, AK Parti Özalp 6’ncı Olağan Kongresinde tek liste halinde seçimlere giren ve delegelerin tamamının oyunu alan İbrahim Vanlı yeniden ilçe başkanlığına seçildi. 

Editör: TE Bilisim