Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın onayıyla AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcıları belirlendi. Buna göre AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı görevine 24., 25. ve 26. Dönem Van Milletvekili Burhan Kayatürk, 23. ve 24. Dönem Siirt Milletvekili Arif Demirkıran, Meryem Göka, 27. DönAntalyalya Milletvekili Sena Nur Çelik, AK Parti Yedek MKYK Üyesi Emre Ete, 22. ve 23. Dönem Karabük Milletvekili Mehmet Ceylan ve 27. Dönem İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya getirildi.

 

BURHAN KAYATÜRK KİMDİR?

 

23 Ağustos 1970'te Van'da doğdu. Baba adı Reşit, anne adı Huri'dir.

 

Elektronik Mühendisi, İş Adamı; Pakistan Lahore Mühendislik ve Teknoloji Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını American International University'de İşletme Bölümünde tamamladı.


Pakistan, Hindistan, Nepal ve Afganistan'da mühendislik ve proje müdürlüğü, uluslararası firmalarda danışmanlık ve üst düzey yöneticilik yaptı. AK PARTİ'nin Ankara Siyaset Akademisi Başkanı, Türkiye-Pakistan Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı, Türkiye Mühendisler Birliği Onur Kurulu Başkan Yardımcısı ve Araştırmacı Girişimci İş Adamları Derneği İstişare Kurulu Başkanı olarak değişik görevlerde bulundu. Pakistan Parlamentosu'nun ''Devlet Nişanı''na layık görüldü.


23. Dönemde Ankara, 24. Dönemde Van Milletvekili seçildi. 23. Dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği ve Türkiye-Pakistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Eş Başkanlığı yaptı. 24. Dönemde AKPM Türk Grubu Üyesi oldu. APA Komisyon Başkanı, AK PARTİ Grup Yönetimi Üyesi, AK PARTİ Genel Merkez Dışişleri Başkan Yardımcısı ve Pakistan Dostluk Grubu Üyesidir.


İngilizce, Urduca, Arapça, Hintçe ve Japonca bilen Kayatürk, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

Editör: TE Bilisim