ŞEHRİVAN HABER - Ak Parti'de teşkilat değişimi sürerken son dönemlerin en ilginç kongrelerinden birisi Hakkari'de gerçekleşti.

Bilindiği gibi bir süre önce bir çok kentte il başkanlarının istifasını alan AK Parti, Van gibi Hakkari'de de mevcut başkanın istifasını istemişti. 17 Ağustos 2017 tarihinde basın toplantısı düzenleyen eski başkan Nurettin Fırat’ın istifasından sonra, bir çok aday il başkanlığı için görev yarışına girmişti.

 

Van'ın da koordinatörlüğünü yürüten isimlerin koordinatörlüğünde yapılan çalışmalardan sonra Hakkari İl Başkanlığı'na Emrullah Gür getirilmişti. O tarihten bu yana görev yapan Gür'ün atama ile geldiği il başkanlığı görevini seçimle alması beklenen kongrede ise sürpriz bir gelişme yaşandı.

 

ERDOĞAN'IN KATILDIĞI KONGREDE MUHALİF ADAY KAZANDI!

Normal şartlarda Genel Merkez tarafından atanan isme karşı rakip çıkarmama gibi bir geleneğin hakim olduğu Ak Parti'de buna rağmen Gür'ün karşısında flaş bir isim başkanlık yarışı için öne çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, katılımı ile gerçekleşen Ak Parti Hakkari 6. Olağan Kongresinde sürpriz yaşandı. Son dakika kararı ile aday olan Metin Tekin Ak Parti'nin yeni il başkanı oldu. Günlerdir hazırlıkları yapılan Ak Parti'nin Hakkari 6. Olağan Kongresi Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti.

 

SEÇİLMESİ BEKLENEN İSME FARK ATTI!

374 delegenin katıldığı seçimlerde Metin Tekin 244 oy alırken Emrullah Gür 123 oy aldı. 7 Oy ise geçersiz sayıldı. Daha önce görevden alınan İl Başkanı Nurettin Fırat'ın yerine atanan Emrullah Gür'ün seçilmesi beklenirken başkan adaylığını son anda açıklayan Metin Tekin partinin yeni il başkanı oldu. 

Editör: TE Bilisim