ŞEHRİVAN ÖZEL: YUNUS EMRE AYKAÇ - Van’ın çevreyolu sorunu Ak Parti kampında Başbakan Binali Yıldırım’a aktarıldı. Başbakan Yıldırım çevreyolu için söz verdi.

 

AK Parti'nin 22'nci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın yapıldığı kampta Van adına önemli bir gelişme yaşandı. Gazeteniz Şehrivan olarak ulaştığımız bilgilere göre, kampta Van’ın çevreyolu Başbakan Binali Yıldırım ve 2 bakanlığa iletildi. Başbakan Yıldırım ile Ulaştırma ve Çevre Bakanlığı’da çevreyolu için söz verdi.

 

BAŞBAKAN’DAN SÖZ ALINDI

Şehrivan Gazetesi olarak ulaştığımız bilgilere göre Ak Parti kampında Van çevreyolunun sıkıntısı Başbakan Binali Yıldırım ve gerekli bakanlıklara iletildi. Başbakan Yıldırım ile Ulaştırma ve Çevre Bakanları “Van çevreyolunu en yakın tarihte başlatıyoruz. Bütün bürokratik meseleleri ortadan kaldıracağız” müjdesini verdi.

 

KAYATÜRK: ARTIK VAN’I TAŞIMIYOR

Gazete olarak aldığımı duyum üzerine Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ile görüştük. Verilen sözü doğrulayan Kayatürk şunları söyledi: " Van’daki mevcut yollar Van merkez nüfusunun 100 bin olduğu döneme göre yapıldı. Ancak şu anda merkez nüfus 600 bin. Yakın bir tarihte önlem alınmazsa trafik tam anlamıyla felç olacak. İpekyolu’na paralel yollar yok. Edremit’ten Tuşba ve Üniversiteye kadar tek bir yol var ve trafiği taşıyor. O da trafiğin yoğun olduğu saatlerde çok sıkıntı yaratıyor. Artık bu Van’ı taşımıyor. Bu yüzden bir an önce çevreyolu yapılaması gerekiyor.”

 

“SÖZ”Ü KAYATÜRK’TE DOĞRULADI

Kayatürk “Sözünü aldık” haberini doğruladı. Kayatürk, “Çevreyolu bir ya da iki bakanımızın çözebileceği bir durum değil. Sayın Başbakan’ın bu konuda desteklerin istedik. Bunun mutlaka bir an önce ihalesinin yapılıp, çalışmalarının da başlaması gerektiğini ifade ettik. Başbakanımız ve diğer 2 bakanlığımız çevreyolunun hayata geçirilmesi konusunda bize söz verdi.” Dedi. 

Editör: TE Bilisim