AK Parti, 16 Nisan’da yapılacak referandum oylamasına 50 gün kala kampanyasını tanıttı.

 

AK Parti, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması Tanıtım Toplantısı'yla 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması için kampanya startını verdi. Ankara Arena Spor Salonu'nda bugün saat 11.00'de başlayan "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması Kampanya Tanıtım Toplantısı" hazırlıkları için görevliler çalışmalarını gece de sürdürdü. 

 

Bu kapsamda, dün saat 23.00'ten itibaren Kazım Karabekir, Hipodrum ve Cumhuriyet caddeleri ile Talatpaşa Bulvarı'nın salona çıkan noktaları iş makineleri de kullanılarak trafiğe kapatıldı. Spor salonuna çıkan yollar bayraklarla donatıldı, 'Evet' yazılı balonlar da asıldı. Partililer, sabahın erken saatlerinden itibaren spor salonuna giriş yapmaya başladı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Arena Spor Salonu'na giremeyen vatandaşlar için dışarıya dev ekran kuruldu. 

 

Kampanya açılış töreninde, bugüne kadar AK Parti kampanyalarında imzası bulunan ve 15 Temmuz’da FETÖ’cü hainlerin darbe girişiminde oğlu Abdullah Tayyip Olçok ile şehit olan Erol Olçok da unutulmadı.

 

 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu toplantıya davet edildi ama önceden planlanan yurt dışı seyahatleri olduğu için katılmadılar.

 

İŞTE AK PARTİ'NİN REFERANDUM TANITIM FİLMİ

Toplantıda AK Parti'nin seçim kampanyası için hazırladığı tanıtım filmi de ilk defa yayınlandı. İşte AK Parti'nin referandum tanıtım filmi.

 

 

AK PARTİ İÇİN YENİ REFERANDUM ŞARKISI

AK Parti'nin referandum kampanyasında kullanacağı söz ve müziği Uğur Işılak'a ait olan 'Evet Diyoruz' şarkısı ilk kez duyuruldu.

 

 

'Kararımız evet' uygulaması yayında

AK Parti 'evet' kampanyasını sadece bugünkü etkinlikle değil, akıllı telefonlar aracılığıyla da insanlara anlatmayı hedefliyor. Bu doğrultuda Android ve iOS platformları için 'Kararımız evet' uygulaması geliştirdi. Akılda soru işareti kalmaması için geliştirilen bu uygulama, basit bir şekilde referandumda neye evet diyeceğimizi anlatıyor.

 

 

Uygulamada Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin genel faydaları, bu sistemin nasıl işlediği ve anayasa maddelerindeki değişikliğin neler olduğu açıklayıcı bir şekilde ifade ediliyor. Alt kısımda yer alan kararımız evet butonuna tıklandığında ise sistemin açıklandığı video açılıyor.

 

Uygulamada değişen maddelerin içerikleri de, akıllarda soru kalmaması için detaylı bir şekilde açıklanıyor.

Editör: TE Bilisim