AK Parti Seçim Beyannamesi Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanıyor. AK Parti Seçim Beyannamesi'nin en önemli detayı Başkanlık sistemi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu seçim startını verdi. Hafta sonunda çalışma ofisinde yoğun seçim beyannamesi mesaisi yapan Ahmet Davutoğlu'nun 200 sayfalık seçim beyannamesini açıklamak için ekranlardı. 

DAVUTOĞLU EŞİYLE GELDİ

Davutoğlu tanıtım toplantısının yapıldığı Ankara Spor Salonu'na eşi Sare Davutoğlu ile birlikte geldi. Salonu dolduran kalabalığı selamlayan Davutoğlu çiftçi, salondakilere çiçek hediye etti.

ak-parti-secim-beyannamesi-aciklandi-ahmet-davutoglu-baskanlik-sistemi-aciklamasi.jpg

SLOGANLARLA KARŞILANDI

Davutoğlu, seçim beyannamesinin açıklanacağı tanıtım toplantısının yapıldığı Ankara Spor Salonu önünde bekleyen kalabalığa seçim otobüsü üzerinden seslendi. Davutoğlu salon girişinde "Ankara seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla karşılandı. 

ak parti seçim beyannamesi başkanlık sistemi.jpg
AK Parti 2015 Milletvekili Seçimleri Beyannamesi'nin en çok merak edilen konusu ise kuşkusuz Başkanlık sisteminin beyannamede yer alıp almayacağı.

ak parti seçim beyannamesi<a class='labels' style='color:#4d4e53' data-cke-saved-href='/search_tag.php?tags=başkanlık sistemi' href='/search_tag.php?tags=başkanlık sistemi'>  başkanlık sistemi </a>bombası.jpg  AK Parti'nin seçim beyannamesinin tanıtılacağı salonda hazırlıklar tamam

200 SAYFALIK SEÇİM BEYANNAMESİ

Yaklaşık 500 gazetecinin akreditasyon yaptırdığı toplantıda açıklanacak olan AK PARTİ 2015 Genel Seçim Beyannamesi'nin 200 sayfa civarında olması bekleniyor. 

AK Parti Seçim Beyannamesi'ne ilişkin en net açıklama geçen hafta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan gelmişti. Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'yla seçim beyannamesine ilişkin görüşmeler yaptıklarını söylemiş ve beyannamede yer alacak Başkanlık sistemi bölümü için istişarelerde bulunduklarını açıklamıştı. 

Erdoğan şunları söylemişti:

"Başkanlık sistemiyle ilgili isteğim Başbakanlık'tan beri değil belediye başkanı döneminden itibaren isteyen bir adamım.

Buradan şunu söylemek istiyorum geçen hafta başbakanla konuştuk ve sayın başbakanda başkanlık sistemiyle iligli aldığı kaleme aldığı yazı okudum ve bu çerçevede iktidar partisi seçim çalışmalarında yer alacaktır."

DAVUTOĞLU SATIR SATIR YAZDI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, cumartesi günü Twitter'daki adresinden seçim beyannamesi çalışmasının fotoğraflarını paylaşmıştı. 

Davutoğlu tweetinde "Gelecek hafta açıklayacağımız seçim beyannamemiz Türkiye'yi 2023'e taşıyacak. Bu ülke için hayallerimiz var" demişti.
 

ak parti seçim beyannamesi başkanlık bombası.jpg
Tanıtım toplantısının yapılacağı Ankara Spor Salonu'nda dün incelemelerde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop ise seçim beyannamesine ilişkin şu bilgileri verdi:

"Seçim beyannameleri AK Parti'nin Türkiye'ye getirdiği yeniliktir. Daha önceleri siyasi partiler 1-2 sayfalık seçim beyannameleri hazırlamışlar. Ama bizim çok detaylı, iyi çalışılmış beyannamelerimiz Türkiye'nin nereden geldiğini, nereye gideceğini gösteren metinler olmuştur."

Editör: TE Bilisim