Batman'da AK Parti seçim lokaline silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda AK Parti eskimilletvekili Nezir Nasıroğlu'nun oğlu Abit Nasıroğlu hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Saldırının alacak-verecek meselesinden çıktığı öne sürülüyor.

Öte yanan silahlı saldırgan, lokalden çıktığı sırada silah ile vuralarak yaralandı. Ancak, kimin ateş ettiği tespit edilemedi.

Ayrıca Abit Nasıroğlu'nun düğün hazırlığı yaptığı ve babasıyla davetiye seçmeye gittiği bu sırada büroya uğradığı ve silahlı saldırıda hayatını kaybettiği öğrenildi.

ESKİ VEKİLİN OĞLU HAYATINI KAYBETTİ

Batman il merkezi Diyarbakır Caddesi üzerinde kurulan seçim lokaline, öğle saatlerinde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda ağır yaralanan AK Parti eski milletvekili Nezir Nasıroğlu'nun oğlu Abit Nasıroğlu, kaldırıldığıBatman Bölge Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

POLİS DELİL TOPLADI

Yaralanan diğer kişinin tedavisi devam ediyor. Olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Olay yeri inceleme ekipleri, delil araştırması yaptı.

ALACAK VERECEK MESELESİ Mİ?

Ölen Nasıroğlu'nun yakınları, Batman Bölge Devlet Hastanesi'nin önüne gelerek Kürtçe ağıtlar yaktı. Saldırının alacak-verecek meselesinden çıktığı öne sürülüyor.

SALDIRGAN KAÇARKEN VURULDU

Öte yanda silahlı saldırgan, lokalden çıktığı sırada silah ile vuralarak yaralandı. Ancak, kimin ateş ettiği tespit edilemedi. Yaralanan saldırgan Batman Bölge Devlet Hastanasine kaldırılarak tedavi altına alındı.

"SİYASİ BOYUTU YOK"

Ak Parti Batman il Başkanı Diyaeddin Uçar, olayın alacak konusundaki anlaşmazlıktan kaynaklandığını, siyasi bir boyutu olmadığını savundu.

"EMNİYET KISA SÜREDE AYDINLATACAKTIR"

Saldırı sırasında lokalde bulunan Ak Parti Batman 4. sıra Milletvekili adayı Adile Gürbüz ise, şöyle dedi:

"Seçim lokalinde oturduğumuz sırada içeri giren yeşil montlu bir kişi, 4-5 el ateş etti ve hızla lokalden çıktı. Bu sırada nereden ve nasıl ateş edildiğini görmedik ama saldırgan silah ile vuruldu. Olayın neden gerçekleştiğini bilmiyoruz. Bu olay seçim çalışmalarımı engellemeyecektir. Emniyetin olayın en kısa sürede aydınlatacağına inanıyoruz."

Editör: TE Bilisim