ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ – ÖNDER ALTINAL - Ak Parti’de Zahir Soğanda’nın görevden alınmasıyla gözler yeni gelecek isme çevrildi. Son zamanlarda 4 ismin sıkça öne çıktığı yarışta bir isim daha “Ben de varım” dedi. Uzun yıllar Ak Parti’de siyaset yapan ve teşkilatı en iyi bilen isimlerden birisi, halen de Tuşba’da belediye meclis üyesi olan Mehmet Utku, Ak Parti il başkanlığı için aday olacağını açıkladı. 

Ak Parti İl Başkanı Zahir Soğanda’nın görevinden istifa etmesinin ardından, adaylık için açıklamalarda gelemeye başladı. Soğanda’nın istifasının hemen ardından başkan olmak için basınla bir araya gelen Tuşba Belediye Meclis Üyesi Mehmet Utku, adaylığını resmen açıkladı. Bak Hele Bak Yusuf Konak’ta basınla bir araya gelen Utku, öncelikle Ak Partide görev yaptığı dönemleri anlattı.  

 

 

UTKU: GÖREVE TALİBİM

Utku, 20 Kasım tarihinde AK parti il başkanı Zahir Soğanda’nın istifa ettiğini hatırlatarak, “Başkanımız hizmet yarışını bir başka arkadaşımıza teslim etmek için ve partimizde farklı kulvarda hizmet etmek adına istifa etmiş bulunmaktadır. Bizlerde bu davanın bir neferi olarak bu hizmet kervanından partimizin kuruluşundan bugüne edinmiş olduğumuz bilgi ve tecrübeyi teşkilatlarımızın ve halkımızın hizmetine sunmak için bu göreve talip olduğumuzu beyan ederiz. Beni buradaki birçoğunuz tanıyorsunuz ancak yine de kendimi tanıtayım. Ben 1976 Van doğumlu evli 3 çocuk babası, ticaret ile uğraşmaktayım. Lise Van Atatürk Lisesi Üniversite Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Organik Tarım. Anadolu Üniversitesi Halkla ilişkiler öğrencisiyim.” Dedi. 

 

 

“BİRÇOK ALANDA GÖREV YAPTIM”

2001 yılında Ak Partinin gençlik kollarında hizmet etmeye başladığını kaydeden Utku, 2011-2004 Ak Parti kurucu gençlik kolları başkan yardımcılığı yaptığını belirtti. Utku, “Daha sonra da 2004-2008 Gençlik Kolları il Başkanlığı, 2009-2011 ana kademe il yönetim kurulu üyeliği, ilçe Koordinatörlükleri 2011-2014 ana kademe il yönetim kurulu üyeliği il başkan yardımcılığına ve 2014 yılında yerel yönetimlerde Tuşba Belediyesi Meclis Üyeliğine seçildim. Ayrıca Ak Parti grup başkan vekilliği ve grup sözcüsü Van Büyükşehir belediye meclis üyeliği görevime devam etmekteyim.” İfadelerini kullandı. 

 

 

UTKU: 6 İL BAŞKANIYLA BİRLİKTE ÇALIŞTIM

Ak Partide tabiat gereği belli süreçlerin yaşandığına vurgu yapan Utku, “Bu süreçler yapılan her işte olduğu gibi bir bayrak yarışıdır. Kuruştan bugüne kadar bütün il başkanlarıyla çalışmaya hak kazandım. Hiçbir süreçte nadasta kalmadık. Hep çalıştı parti içinde. Görev yapmış bütün il Başkanı arkadaşlarımızın samimi gayretlerini ortaya koyduklarına inanıyorum bu bir hizmet yarışıdır. Partimizin kuruluşundan bu güne kadar görev yapmış olan bütün il başkanlarımızla çalışma şansım olması nedeniyle kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Bu zamana kadar birlikte çalıştığım il başkanlımızın isimleri ise şöyledir: Kurucu başkanımız Yekta Haydaroğlu, Rahmetli Ebubekir Gülaçar, Mustafa Bilici, Vesim Yaviç, Abdullah Aras ve Zahir Soğanda. Kendilerine partimiz adına sonsuz şükranlarımı sunarım.” Şeklinde konuştu. 

 

“ZAHİR SOĞANDA BİRÇOK ÖNEMLİ SÜRECİ BAŞARILI BİR ŞEKİLDE TAMAMLADI”

Utku konuşmasını şöyle sürdürdü: “İstifa etmiş olan Van il Başkanımız Zahir Soğanda beyefendi üç seçim atlatmış, bir hain darbe girişimine şahitlik etmiş ve bu süreçlerin tamamını başarılı bir şekilde tamamlamıştır. Kendisine hassaten teşekkür ederim. Ayrıca bugüne kadar teşkilatlarımızda görev yapmış olan parti mensuplarımıza parti ana kademe il yönetimi, kadın kollarımıza, gençlik kollarımız ve milletvekillerimize teşekkür ederim. Hareketimizin içinde şahadet mertebesine erişmiş olan teşkilat mensuplarımızı da rahmetle anıyorum.” 

 

UTKU: MEMLEKETİMİZE HİZMET İÇİN BU YOLA ÇIKTIK

2001’den bu yana Ak Partide Van’a hizmet etmiş milletvekillerinin olduğunu ifade eden Utku, “Biz adaylık sürecimizde halkımıza ve memleketimize hizmet etmek adına, yeni bir sinerji oluşturabilmek adına, gençlerin heyecanını arttırmak adına değerli genel başkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın ifade etmiş olduğu ‘Siyasette gençlere yer vermek ustalığın şiarındandır’ düsturunu ilke ederek, bundan sonra memleketin lokomotifi olması gereken, memleketimize hizmet etmek aşkı uyandırmak adına da bu yola çıkmış bulunmaktayız. Bütün teşkilatlarımızın birlik be beraberliği ve kucaklayıcı olmak için bu yola çıktık. Çıkmış olduğum bu yolda şahsım, ailem, Van halkı adına hayırlı bir sonuç çıkmayacaksa rabbim hiçbir şekilde nasip etmesin. Olacağı varsa da rabbim engel olsun.” Diye belirtti. 

 

 

“BEN GÖZLERİMİ AK PARTİNİN İÇİNDE AÇTIM”

Utku konuşmasını şu ifadelerle deva ettirdi: “Bu memlekete hizmet sunacaksak, birlik ve bütünlüğün sağlanması ve memleketin huzuruna ve tesisine katkı sunacaksa rabbim mazlumların ve duası kabul olanların dualarını niyaz ediyorum. Hayırlıysa rabbim nasip etsin diyorum, hayırlı değilse de nasip olmasın istiyorum. Adaylığımı süreçten dolayı açıklamadım. Mevcut görevde olan arkadaşımız istifa etmeden adaylığımızı açıklamamız teşkilatımız gereği uygun değil. Ben gözlerimi Ak Partinin içinde açtım. Bu hareketin alışkanlığını almış biriyim. Hali hazırda bir il başkanımız vardı ve bu il başkanımızın görevinin nihayete ermesi kararı şahsına ve genel başkanımıza ait olduğunu biliyoruz. Genel başkanımız herhangi bir açıklama yapmadan mevcut il başkanımız hala görevi başında olduğunu partililer olarak biliyoruz.” 

 

UTKU: ASLA GOCUNMAYIZ

Günün koşullarından dolayı bayrak yarışına katılma gereği duyduğunu belirten Utku, “Mevcut il başkanımız görevini bir başka arkadaşa bırakmak üzere istifa etti. Uygun olanda bizim bugün açıklama yapmamız. Daha önce adaylığımızı açıklamamamız çokta teşkilat kültürümüze uygun değildir. Memleketin dertleriyle dertlenen ve memleketin dertleriyle ohal olmuş kişilerin memleketin derdini daha iyi anlatabileceğine inanıyoruz. Biz bu memleketin derdine ohal olmuş kişileriz. Memleketin halini de çok iyi biliyoruz. İnşallah bu süreçte müdahil olmamız hayırlara vesile olur. Rabbim iyi hizmet edebileceğine inandığımız bir kişiye nasip eder inşallah. Bu görevi layıkıyla yapacak bir başka arkadaşımızı da omuzlarımızda taşırız. Lakin 17 yıldır edinmiş olduğumuz tecrübe ile bu yola çıktık. Bize nerde görev verilirse orada olacağımız ve asla da gocunmayız.” Diye konuştu.

Editör: TE Bilisim