Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Çankaya Köşkü'ndeki Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunarak, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

Referandum anketleriyle ilgili de konuşan Kurtulmuş, "Evet' ciddi miktarda önde gözüküyor. Kampanya ilerledikçe 'evet' kampanyasının ciddi şekilde destek bulacağına inanıyorum" ifadesini kullandı.

Şuanda 'evet'ler önde gidiyor. Referandum kampanyası ilerledikçe daha da artacağını düşünüyorum. Sahadaki nabzı kontol edeceğiz. Bazen haftada bir, hatta bazen günlük anketler yaptırdığımız olmuştur. Sahadaki nabzı haftalık olarak, günlük olarak kontrol edeceğiz. Ona göre seçmeni bilgilendireceğiz. İnanıyorum ki şenlik içinde bir kampanya yapacağı ve sonuçta evet kararı sandıktan çıkacaktır.''

'EVET'İ DESTEKLEYEN KANALA 'NİYE 'HAYIR' KAMPANYASINI GÖRMEDİN' DEME HAKKINA SAHİP DEĞİLİZ"

Özel radyo ve televizyonların seçim dönemlerine ilişkin yayınlarıyla ilgili çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamenin (KHK) detayları ve bu KHK'ya yönelik eleştiriler hakkında görüşleri sorulan Kurtulmuş, şunları söyledi: "Geçtiğimiz seçim dönemlerinde gördük ki özel televizyon kanallarına çok haksız ve çok yüksek oranda cezalar gelmiştir. Adı üstünde özel yani herhangi bir şekilde kamu kaynağı kullanmıyor. Bu seçim kampanyasında 'Evet'i de 'Hayır'ı da destekleyen çok sayıda televizyon kanalı var. Özel televizyon kurumları zaten rekabete açık bir alandır. Rekabete açık bir alanda illa belli kısıtlarda hareket etmeleri, tabi ki karşı tarafın hakkını ve hukukunu korumak ayrı bir şey, ama illa belli oranlarda yayın yapacak, şu partiye şu kadar yer verdiyse bu partiye de bu kadar yer verecek diye bir kural olmamalıdır.

HAYIR DİYENLER DE...

Özel televizyonlar olmasaydı bu, doğru ve haklı bir eleştiri olarak görülebilirdi. Göreceğiz kampanya sırasında da 'Evet'i de 'Hayır'ı da destekleyenler olacak. Dolayısıyla 'Evet'i destekleyen bir kanala 'Sen niye 'Hayır'ı destekleyenlere yer vermedin ya da niye 'Hayır' kampanyasını görmedin' deme hakkına sahip değiliz. Çünkü kamu değil, özel kuruluşlardır. Bu anlamda her görüşten insanlar da kendisine yakın kanallarla görüşlerini paylaşma imkanına sahiptir. Bu KHK ile birlikte geçmiş dönemlere ilişkin haksız bir uygulama ortadan kaldırılmıştır"

Editör: TE Bilisim