Van'da, son dönemlerde İran'la ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, 15 Mart-5 Nisan'da "Van Shopping Fest" düzenlenecek.

 

 

 

Ülkelerindeki 13 günlük nevruz tatili dolayısıyla Van'a gelecek İranlıları daha uzun süre kentte tutmak amacıyla düzenlenen festival, çeşitli organizasyon ve konserlere ev sahipliği yapacak. Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) öncülüğünde gerçekleştirilecek festivalin amacına ulaşması için bölgenin yanı sıra İran'da da tanıtım çalışması yürütülüyor. Komşu ülkeden turistlerin kente gelmesi için 10 bin Farsça el kitabı, 50 bin İngilizce-Farsça el ilanı, 5 bin afiş dağıtarak, ilan panoları ve gazetelere reklam veren Van TSO, Erzurum, Muş, Bitlis, Hakkari, Tatvan, Doğubayazıt ve Iğdır'da da festivalin tanıtımını gerçekleştirdi. Van'da 3 bin çıkartma, 10 bin indirim kataloğu bastırarak, sektör temsilcileriyle toplantılar da gerçekleştiren Van TSO festival komitesi, Gripin grubunun yanı sıra Fettah Can ve İrem Derici ile 3 konser anlaşması imzaladı. Festivalin ana sponsoru olan VAN AVM'de müzik dinletileri, akrobasi ve pandomim gösterileri sunulacak.

 

 

"600 FİRMA İNDİRİM UYGULAYACAK"

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, yaptığı açıklamada, şu ana kadar 600 firmanın festivale üyelik formu doldurarak indirim uygulayacağını taahhüt ettiğini, bu sayının daha da artacağını belirtti. Festival boyunca birçok etkinlik düzenleneceğini anımsatan Takva, şunları söyledi: "İran'a giderek oradakileri festivale davet ettik. Büyük memnuniyet duydular. Salmas Kaymakamı festivalin kortej yürüyüşüne katılacaklarını bize iletti. İran'ın Doğu ve Güneydoğu bölgesiyle oluşturduğu algıyı kırmaya yönelik çabamız var. Burada yaptığımız görüşmeler de olumlu geçti. Van Valisi İbrahim Taşyapan da İran'da bize destek oldu ve tanıtım konusunda yanımızda yer aldı. Van'ın yaşadığı yerel ekonomik krizi aşmak amacıyla başlattığımız alışveriş festivalinde daha fazla İranlının burada kalmasını, alışveriş yapmasını sağlayacak toplantılar yaptık. Bölgesel sıkıntıları baz aldığımızda geçen yılın rakamlarına erişemeyebiliriz ama en az o kadar ticari bir çıktı elde edersek kendimizi şanslı ve başarılı olarak tanımlayacağız."

 

 

"AMACIMIZ TİCARETİ CANLANDIRMAK"

Takva, önceliklerinin kentin yerel ticaretini canlandırmak, bölgeye olumlu etkiler sağlayacak faaliyetlere yoğunlaşmak olduğunu belirterek, geçen yıldan daha etkin tanıtım ve performansla festivali tamamlayacaklarını dile getirdi. Düzenledikleri organizasyonla kenti ön plana çıkarmayı amaçladıklarını vurgulayan Takva, "Hedef kitlerimiz İran olmasına rağmen aslında diğer komşularımızda da farkındalık oluşturarak festivale katılmasını sağlamaya çalışıyoruz" dedi. Van Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı Muhittin Aydemir ise Van'a gelir getirecek, ekonomisine katkı sağlayacak her türlü çalışmayı destekleyeceklerini belirtti. İranlıların kentte daha uzun süre kalmasının esnafa nefes aldıracağını dile getiren Aydemir, şöyle devam etti: "Festivalin ilimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Kente gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayarak, onları sahiplenerek bu imkanı düzenli bir gelir kapısı haline getirebiliriz. Bu nedenle esnafımızın, misafirleri kazanma bilinciyle hareket etmesi gerekiyor. İstikrarlı fiyat politikası ve kaliteli hizmetle onların gelecek yıllarda da ilimizi tercih etmesini sağlayacaktır. Kısa vadeli düşünerek onları küstürürsek, yıllarca bunun olumsuz etkilerini yaşarız. Bu bilinçle hareket etmeliyiz. Festivalin de bu anlamda başarılı olacağına inanıyoruz."

 

 

“VAN AVM İLE ÖNEMLİ BİR ADIM ATTIK”

Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Bensel, Van'ın yanı sıra bölge kalkınmasında ve tanıtımında etkili olacak Van Shopping Fest'e katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Alışverişle eğlenceyi birleştiren, perakende, turizm, gıda, ulaşım, konaklama gibi birden çok sektörü harekete geçiren Van Shopping Fest, bölge halkının refahının artmasına önemli yarar sağlayacak. Global Yatırım Holding olarak, kentin en büyük özel sektör yatırımı VAN AVM ile önemli bir adım attık. Bölgenin kalkınması ve huzuru için tüm yatırımcılara güzel bir örnek yarattığımıza inanıyoruz" diye konuştu. 


 
ŞEHRİVAN TURİZM: ÖNDER ALTINAL – ÖZEL HABER
 
 
Editör: TE Bilisim