Van’ın İpekyolu İlçesine bağlı Hacı Ali Akın İlkokul ve Orta Okulu’nda görev yapan Ali Fikret Yıldız öğretmene, 24 Kasım Öğretmenler günün de büyük bir sürpriz yapıldı. Eski öğrencileri tarafından sürpriz yapılan Yıldız, bu jestten dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

 

1989-1994 yılları arasında Van’ın İstasyon Mahallesine bağlı İstasyon İlköğretim Okulu’nda öğretmenlik yapan Ali Fikret Yıldız’ın o yıllardaki ilkokul öğrencileri 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle kendisini ziyaret etti. Okulunda ders işlediği esnada sınıfa gelen Ali Öğretmenin eski öğrencileri kendisine hediye verdi. Ali Öğretmeni ziyarete gelenler ayrıca sınıftaki öğrencilere çikolata ve meyve suyu ikram etti. Eski öğrencilerinin bu sürprizinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Ali Fikret Yıldız, öğrencilerinin bu vefasından dolayı duygulandığını söyledi. Ali Öğretmenlerini ziyarete gelen Sıddık Genç adlı esnaf ise yıllar önce Ali öğretmenin öğrencisi olduğunu şimdi ise oğlu Arda’nın aynı şekilde Ali Öğretmenin öğrencisi olduğunu belirtti. Ali Öğretmene ve öğrencilere hediyelerini dağıtan vefalı öğrenciler ardından okuldan ayrıldı.

 

YILDIZ: ARAMIZDAKİ BAĞ KOPMADI

24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle kendisini ziyarete gelen öğrencilerinin kendisine yaptığı sürprizle ilgili konuşan Ali Fikret Yıldız, “28 Yıllık öğretmenlik yapıyorum. İlk görev yerim olan Hakkâri’de 4 yıl görev yaptım ve ardından Van’a tayin oldum. İstasyon Mahallesi’nde bulunan, İstasyon İlk Öğretim Okulu’nda çalıştım. O yıllarda bana 1 A sınıfını verdiler ve bugün beni ziyarete gelen bu öğrencilerimle birlikte 5 yıl boyunca birlikte zaman geçirdim. Ardından öğrencilerim ilkokulu bitirdiler ve yollarına devam ettiler. Yaklaşık 26 yıldır bu öğrencilerimiz ile aramızdaki bağ kopmadı. Kendileri ile sürekli görüşüyorum. Yıllardır burada kendileri ile görüşüyorum. Bugüne kadar hiçbir öğretmenler günümü kaçırmadılar ve her zaman kutladılar. Ben kendilerinden çok memnunum. Yıllarca öğrenci öğretmenlik birlikteliğimizin ardından şimdi artık arkadaş gibiyiz. Hepsinin birer işi var şimdi, hepsi evlendi ve çoluk çocuk sahibi oldu. O zamanlarda biz bir nesil yetiştirdik ve hemen hepsi iş sahibi oldu, evlendi ve çocukları oldu. Şimdi de başka bir nesil olan eski öğrencilerim çocuklarını yetiştiriyorum. Ben öğrencilerime dersleri ve öğretmem gereken bir şeyleri ezberletmek yerine, yaşayarak, öğrenciler içinde olarak bir şeyler öğretmeye çalışıyorum. Bu yüzden de öğrencilerimden çok memnunum.” Sözlerine yer veri.

 

GENÇ: OĞLUM ÖĞRETMENİM ÖĞRENCİSİ OLDU

Ali Öğretmenlerini ziyaret eden esnaflardan Sıddık Genç yıllar önce Ali Öğretmenin öğrencisi olduğunu şimdi ise oğlunun yine Ali öğretmenin öğrencisi olduğunu söyledi. Genç, şunları kaydetti: “1042 numaralı Sıddık Genç olarak 1989 yılında Ali Fikret Öğretmenimin ilk öğrencilerinden bir tanesiyim. Ali Öğretmenimizin bizim üzerimizde büyük emekleri var. Bu yüzden biz yıllar geçmesine rağmen halen ilkokuldaymışız gibi öğretmenimizin, öğretmenler gününü kutluyor ve yanında bulunuyoruz. Yıllar önce biz bu heyecanı yaşattı ve halende yaşattırdığı için ben kendisine teşekkür ediyorum. Ali Fikret Öğretmenimiz gerçek ve emekçi bir öğretmenimizdir. Yıllar önce ben ilkokulda kendisinin öğretmeniydim şimdi ise oğlum onun öğrenciliğini yapıyor. Bu şekilde öğretmenler gününü kutladık. İnşallah bizden sonra ki nesil de bu şekilde öğretmenlerini unutmaz ve öğretmenler gününü kutlarla. Ali Fikre Öğretmenimin bize verdiği bu emeklerden dolayı kendisine teşekkür ediyorum.”

 

“BENİM ÖĞRETMENİM BABAMIN ÖĞRETMENİ”

Sıddık Genç’in oğlu Kaan Arda Genç ise Ali öğretmeni çok sevdiğini söyleyerek, “Öğretmenimin, öğretmenler gününü kutluyorum. Öğretmenimi çok seviyorum oda bizi çok seviyor. Benim öğretmenim, hem babamın öğretmeni hem de benim öğretmenim.” İfadelerini kullandı.


ŞEHRİVAN EĞİTİM: ÖNDER ALTINAL-ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim