Van Büyükşehir Belediyespor haftalık basın toplantısı teknik direktör Namık Altunsoy tarafından yapıldı.

 

Van Büyükşehir Belediyespor teknik heyeti her hafta düzenlediği basın toplantısını 9. Hafta sonunda yaptı. Toplantıda konuşan Van Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Namık Altunsoy Kızılcabölükspor’da deplasmanında galibiyet almak istediklerini ancak bunu başaramadıklarını söyledi. Altunsoy öz eleştiri yaparak, “Kızılcabölük deplasmanında bir varlık gösteremedik. Ben bu anlamda kendimi sorumlu tutuyorum. Bu konuda kendimi sorumlu olarak görüyorum. Deplasmanda takım olarak varlık gösteremediğimiz için üzgünüz.” Dedi.

 

ALTUNSOY: ÖNEMLİ BİR DEPLASMANDI

Altunsoy toplantıda ilk olarak şunları söyledi: “Üzgün bir basın toplantısıyla karşınızdayız. 2-0’lık üzüntü halen üzerimizdedir. Kızılcabölükspor için geçen hafta yaptığımız açıklamada 3 puan almak istediğimizi söyledik. Bunu oyuncularımızla da paylaştık. Onlarda 3 puana şartlandılar. Alınacak 3 puan üst sıralara tutunmamız için önemliydi. Havanın dağılmaması için önem arz ediyordu. Son 4 maç üst rakiplerle oynadık. Alttaki rahiplerle ne yaparız bunu gördük. Yönetimin moralini düşürmemek için önemliydi.”

 

“DİRENÇLİ MÜCADELE VEREMEDİK”

Şartlar gereği mağlubiyet aldıklarını ifade eden Altunsoy, “O inançla müsabakaya gittik. Şartlar gereği biraz sıkıntılı bir deplasmana gittik. Gece 12 gibi Denizli’de kalacağımıza otele gittik. Ulaşım konusunda sıkıntılar yaşadık. Oynadığımız sahayı daha önceden biliyorduk. Son antrenmanımızı burada sanayi siteside sentetik saha da yaptık. 3 puan için deplasmana gittik. Kızılcabölük küçük bir yer. Bende oyunculuk ve hocalık dönemimde ilk defa oraya gittim. Ambiyansı yüksek olmayan bir deplasmandı. Dirençli bir mücadele vermemiz gerekiyordu. Ancak bunu başaramadık.” Dedi.

 

ALTUNSOY: TEL TEL DÖKÜLDÜK

Takımın kötü bir oyun sergilediğini dile getiren Altunsoy sahada varlık gösteremediklerini söyledi. Altunsoy şöyle konuştu: “Karacabey’de 5-0 yenildik. 45 dakika için güzel bir futbol dedik. Ancak Kızılcabölükspor için ise bunu çok söyleyemeyiz. Çünkü başta sorumlu olan ben olmak üzere biz futbol anlamında bu deplasmanda hiçbir şey yapamadık. 14 oyuncumuzun hiçbiri istediğimiz ve beklediğimiz futbolu sahada gösteremedi. Biz bu deplasmanda tel tel döküldük. Bunun benim gözümde hiçbir mazereti yoktur. Yaşanan bu sorunun nedeninin henüz ortaya çıkaramadık. Futbolcularımız ile konuşarak bu sorunun nedenini ortaya çıkaracağız. Takımımızda ciddi bir düşüş bu maçta iyi bir şekilde gözlemledik. Bunun nedenini iyi bir şekilde ortaya çıkaracağız. Bu konuda gereğini neyse yapacağız ve bir sonraki maçımıza çıkacağız. Kafilemizde bizimle birlikte kim var. Biz Kızılcabölük’te ortaya koyulan futboldan memnun değiliz”

 

“KIZILCABÖLÜKSPOR MAÇINI UNUTMAK ZORUNDAYIZ”

Mağlubiyete rağmen üst sıralardan çok uzaklaşmadıklarını ifade eden Altunsoy hedeflerinin play of sıralaması olduğunu söyledi. Altunsoy, “Sıralamaya baktığımız zaman istediğimiz sıralamanın çok uzağında değiliz. Sıralamadaki hesapları çok iyi bir şekilde yapıyoruz. Kozan Belediye maçına kazanmak için çıkacağız. Kozan maçını kazanıp sıralamada üste çıkmak istiyoruz. Biz Kızılcabölükspor maçını unutmak zorundayız. Ben teknik adam olarak bu maçtan utandım. Bu maçı ne takımıma ne de takımı hazırlayan kendime yakıştırdım. Bunu da belirtmek isterim ki bu konuda kesinlik bir art niyet yoktur. Kazanmak elbette ki bizim için çok önemlidir. Ancak bunu yapamadık. Ben bu maçtan sonra ailemin yanında gidemedim. Bu konuda eleştirilere kulak vereceğiz ve bir sonraki haftaya iyi hazırlanma yoluna bakacağız.” Şeklinde konuştu.

 

ALTUNSOY: PUAN KAYBI YAPMAMIZ GEREKİYORDU

Oynana son maçlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Altunsoy son olarak şunları söyledi: “Son 5 maçımıza baktığımız zaman 1 galibiyet 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet var. Bu hedefi olan bir takım için alınan sonuçlar değil. Ancak oynadığımız takımlara göre koyduğumuz hedeflerde iyi oynadık. Ancak Kızılcabölükspor maçında bu puan kaybını yapmamız gerekiyordu. İleri de bu 3 puan bize çok lazım olacak. Bu arada takımı da kutlarım. Kızılcabölükspor iyi bir futbol oynadı ve genç takımıyla kazandı.”


ŞEHRİVAN SPOR: ÖNDER ALTINAL / ERDAL ERBAŞ

Editör: TE Bilisim