Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak 9-15 Ekim 2017 tarihleri arasında düzenlenen “Amatör Spor Haftası” etkinlikleri, Van’da düzenlenen törenle sona erdi. 


Edremit Nur Tatar Spor Salonunda Vali Murat Zorluoğlu’nun da katıldığı kapanış törenide; hafta boyunca süren etkinliklerin sonuncusu olan erkekler voleybol final maçı yapıldı. Van İşitme Engelliler Spor Kulübü ile Erek Beş Yıldız Spor Kulübü takımları karşılaşırken, Vali Zorluoğlu da kapanış töreni öncesinde protokol üyeleriyle birlikte bu mücadelenin son bölümünü izledi.
Erek Beş Yıldız Spor Kulübü takımının kazandığı maç sonrasındaki kapanış töreninde, sporculara hitaben bir konuşma yapan Vali Zorluoğlu, yaklaşık bir haftadır devam eden etkinliklerin son günündeki final maçı ve ödül töreninde bir araya geldiklerini söyledi. Hükümetin, valiliğin ve büyükşehir belediyesinin amatör spor kulüplerini ve amatör sporcuları çok önemsediğini dile getiren Vali Zorluoğlu, “Gençlerimizin ve çocuklarımızın sporla eğitilmesi ve sporla yetiştirilmesi hususuna çok önem veriyoruz. Van’da da inşallah görevi tamamladığımızdaki hedeflerimizden biri; buradaki amatör spor kulüp sayısını ve sporcu sayısını artırmış ve amatör spor dallarına yenilerini eklemiş olmaktır. Bu hedefi kurumlarımızla ve yöneticilerimizle el ele vererek gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.
Amatör spora ve spor kulüplerine daha fazla destek verilmesi gerektiğinin altını çizen Vali Zorluoğlu, “Burada bugün Gençlik ve Spor Bakanlığımızın malzeme yardımını spor kulüplerimize aktaracağız. 15 gün içerisinde yine daha büyük bir katılımla, Van Büyükşehir Belediyemizin amatör spora yönelik desteğini, amatör spor kulüplerine inşallah ulaştıracağız. Bu bir başlangıç olacak, inşallah 2018 yılının ilk çeyreğinde ikinci yardımı da belediye bütçesinden gerçekleştireceğiz. Bugün burada ikinci ligde mücadele eden engelli basketbol takımımızla da tanıştım. Bu sene bu takımımızın sezonluk tüm ihtiyaçlarını yine Van Büyükşehir Belediyesi olarak karşılayacağımızı buradan açıklıyorum. Sadece basketbola değil, engelli sporcu kardeşlerimiz de dâhil olmak üzere tüm sporcularımıza destek vermeye devam edeceğiz. Bu vesileyle, hafta boyunca yapılan etkinliklere katılan tüm sporcu, çalıştırıcı ve yöneticilerimizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

 


Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç da, etkinlikler kapsamında 9 dalda dolu dolu bir hafta geçirdiklerini ve final maçıyla da bu etkinliklerin sonuna geldiklerini belirterek, “Bugün burada Amatör Spor Haftası etkinliklerinin son gününde, uluslararası ve ulusal alanda derece yapan 12 sporcunun ödül töreninin yanında, ülke genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen spor malzemesi dağıtımını da yapacağız. ‘Sporun En’leri adı altında ödül alacak sporcularımızın, kendilerinden sonra gelecek sporculara örnek olmalarını ve ilimizden yeni Nur Tatar’lar çıkmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

 


Van Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (ASKF) Başkanı Ramazan Kıvanç ise, ‘Amatör Spor Haftası’nın gençlerin spor kültürünü daha iyi kavraması yönünde ışık tuttuğunu kaydederek, “Gençler geleceğimizdir. Sağlıklı ve dinç bir geleceğimiz olsun istiyorsak, yarınlarımız olan gençlere gereken değeri verip onları iyi eğitmeliyiz. Bugün burada ödüllendireceğimiz, uluslararası ve ulusal müsabakalarda derece almış sporcularımızı ve çalıştırıcılarını tebrik ediyorum. Kendilerinin diğer sporcularımıza da örnek olmalarını diliyorum. Gençlerimizi her türlü kötü alışkanlıklardan korumanın yolunun spordan geçtiğini unutmamalıyız. Onlara spor yapacak güzel mekânlar hazırlamak hepimizin ortak görevidir. Amatör spor ailesi olarak, hem sporcu kimliği hem de spora ve sporcuya bakışıyla valimize teşekkürü borç biliyoruz. Kendisinin, Van’ımızın sporuna önemli katkıları olacağına inanıyorum. Amatör Spor Haftasının ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.

 


Konuşmaların ardından Vali Zorluoğlu ve protokol üyeleri, 2017 yılı içerisinde farklı dallarda uluslararası ve ulusal müsabakalarda derece elde eden Vanlı sporculara ödülleri verildi. Ardından Van ASKF Başkanı Kıvanç, Vali Zorluoğlu’na, TFF Van Temsilcisi Cengiz Polater de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İnanç’a amatör spora desteklerinden dolayı şilt takdim etti.
Gençlik Spor Bakanlığı tarafından tedarik edilen spor malzemelerinin 100 spor kulübüne dağıtılmasıyla sona eren programa; Vali Murat Zorluoğlu’nun yanı sıra Vali Yardımcısı İbrahim Civelek, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, amatör spor kulüp yöneticileri ve sporcular katıldı.

Editör: TE Bilisim