Yüksekova'da etkisini artıran kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiliyor. İlçeye yaklaşık 40 kilometre mesafedeki Yeniışık köyünde yaşayan 13 yaşındaki Güler Çelçok'un bacağında yanık oluşması üzerine yakınları durumu 112 acil servis ekiplerine bildirdi.

Kısa sürede köye ulaşarak hastayı ambulansa alan sağlık ekibi, köy çıkışında yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ambulansın kayması sonucu yoldan çıkarak kara saplandı. Ambulansta bulunan 2'si sağlık görevlisi 5 kişi, olumsuz hava koşulları nedeniyle mahsur kaldı.

Haber verilmesi üzerine köye gelen İl Özel İdaresi Yüksekova Şantiye Şefliğine bağlı karla mücadele ekipleri, yaklaşık 2 saat süren çalışmayla ambulansı mahsur kaldığı yerden çıkardı.

Tekrar yola çıkan ve bu kez köy yakınlarında kayganlaşan yolda kontrolden çıkan ambulans, yaklaşık 15 metrelik şarampole devrilme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Bölgeye giden köy sakinleri ve ekipler, önce ambulanstaki 5 kişiyi, ardından da 1 saatlik çalışmayla ambulansı bulunduğu yerden kurtardı. Yaklaşık 4 saatte Yüksekova Devlet Hastanesine ulaştırılan Çelçok, tedavi altına alındı. Köy sakinlerinden İshak Özbiçen, köyde hasta olduğunu ve yoğun kar yağışı nedeniyle ambulans çağırdıklarını söyledi.

Özbiçen, "Ambulans hastayı aldı. Yoğun kar ve tipi nedeniyle yoldan çıktı. Allah kurtarmış. Az bir şey kalmıştı aşağı yuvarlanmasına. Şükürler olsun. Biz köylüler de ekiplere yardımcı olmaya çalıştık. Araç olduğu yerden çıkarıldı." dedi. 

Editör: TE Bilisim