Çanakkale Savaşları’nın 100. yıl dönümü nedeniyle projelendirilen AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri Projesi, söyleşilerine Van ile devam ediyor. AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri Van programı; 27 Nisan 2015, Pazartesi günü Saat 14.00’te Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Prof. Dr. Cengiz Andinç Kültür Merkezi’nde ve saat 19.00’da Van İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda ücretsiz olarak düzenlenecek.

 

Halkın havayolu AnadoluJet’in Çanakkale 2015 - 100. Yıl Koordinasyon Merkezi ile birlikte toplumun tarihsel ve kültürel gerçeklere duyarlılığını arttırmayı amaçlayan özel tarih projesi Çanakkale Savaşı’nın 100. yılında Van’a konuk oluyor. Verilen destansı mücadeleyi 7’den 70’e hatırlatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla başlatılan “AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri” projesi Van programı Van Valiliği ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü’nün desteğiyle üniversite öğrencileri ve halkla buluşuyor. Van programı; 27 Nisan 2015, Pazartesi günü Saat 14.00’te Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Prof. Dr. Cengiz Andinç Kültür Merkezi’nde ve saat 19.00’da Van İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda ücretsiz olarak düzenlenecek. Etkinliğin üniversite öğrencilerine yönelik ilk oturumunda yapılacak çekilişle beş şanslı öğrenciye AnadoluJet’ten uçak bileti hediye edilecek.

 

Söyleşilerde; Tarihçi, Yazar Talha Uğurluel Çanakkale Savaşı’nın hikâyelerini sahneye taşıyacak. Etkinlik kapsamında Çanakkale Savaşı fotoğraflarından oluşan özel bir sergi de katılımcılarla buluşacak. Kapanışta ise Talha Uğurluel kitaplarını imzalayarak katılımcılarla sohbet edecek. Şimdiye kadar 14 bini aşkın kişiye ulaşan AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri Projesi hakkındaki detaylı bilgiye www.anadolujet.com resmi internet sitesindeki haberler bölümünden ulaşabilir. 

Editör: TE Bilisim