Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, istifa gerekçesini "Başarısız olduğumu düşündüğüm için değil yorgun olduğumu düşündüğüm için değil sadece ülkemi lider ülke yapacağına inandığım Erdoğan'ın talebini yerine getiriyorum. " sözleriyle açıkladı.

Ankara'da 23 yıllık Melih Gökçek dönemi resmen sona erdi. İstifasını açıklayan Gökçek, "Benim davamda emir demiri keser. Benim davamda liderin talimatına uymak gerektir." diye konuştu. Veda konuşmasını "Çok güzelsin Ankara" sözleriyle noktaladı.

 

CHP VE MHP'Lİ MECLİS ÜYELERİ KATILMADI

Melih Gökçek’in istifası için Büyükşehir Belediye Meclisi olağanüstü toplandı. Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilirken toplantıya CHP’li ve MHP'li meclis üyeleri ‘şova dönüştürecek’ gerekçesiyle katılmadı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, saat 14'te kameraların karşısına geçerek şu açıklamayı yaptı.

 

ERDOĞAN'IN HAKKI İNKAR EDİLEMEZ

"Ben yıllarını AK Parti'ye vermiş bir kardeşinizim. AK Parti umut olmuş bir harekettir. Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki bu hareket sayısız fedakarlık yapmıştır. Devrim niteliğindeki yeniliklerle Recep Tayyip Erdoğan döneminde Türkiye tanıştı. Yaşam kalitesini artıracak adımların yanısıra yüzlerce proje gerçekleştirilmiştir. Yaşlı, engelli, şehit aileleri, gaziler gibi pek çok kesime maaş bağlanmış, mazlumun ilacı olmuştur.

Recep Tayyip Erdoğan'ın hakkı inkar edilemez. Böyle bir siyasala iktidara biz de katkıda bulunmaya çalıştık. Özellikle muhalif medya ve bazı partiler benim yoğun bir tepki koyacağımı düşünüp bunu kaşıdırlar. En çok tweet atan Melih Gökçek bir kere bile cevap vermedi. Melih Gökçek'in sessizliğinin nedeni neydi? Ben dava ahlakından geliyorum. Ben bir dava adamıyım.

 

BENİM DAVAMDA NEFSE UYMAK YOKTUR

Benim davamda nefse uymak yoktur. Benim davamda emir demiri keser. Bunları gerçekleştiren bir iktidar ve lider var. Bizler bu umudu inşa ederken o gün liderimiz benim belediye başkanlığı yaparak katkı sağlamam gerektiğini düşündü. Bugün ise istifa ederek katkı sağlamam gerektiğini düşünüyor.

 

BANA İSTİFA ETMEMEM KONUSUNDA ÇOK BASKI YAPAN OLDU

Ben istifa etmeyerek partim için oy kaybına yol açarsam inandığım umutlara haksızlık ederim diye düşünüyorum. Yorgun olduğum için değil, başarısız olduğumu düşündüğüm için değil sadece ve sadece Recep Tayyip Erdoğan'ın talebini yerine getiriyorum. Bana istifa etmemem konusunda çok baskı yapan oldu. Recep Tayyip Erdoğan demek bu güzel vatanın yeniden karanlık günlere dönmemesi demek.

 

Melih Gökçek'in istifasını açıkladığı konuşma alkışlarla karşılandı.

 

VEBAL ALTINA GİREMEM

Ben Melih Gökçek olarak vebal altına giremem. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın emrine uyarak Belediye Başkanlığını bırakıyorum. Bazıları soruşturmalardan korktu diyecek. Tek bir cezam elhamdülillah yoktur. Alnım aktır. Ben bir dava adamıyım. Benim duruşum 28 Şubat'ta da 15 temmuz FETÖ ihanetinde de Gezi olaylarında da hep aynı çizgide olmuştur."

Editör: TE Bilisim