Türkiye 7 Haziran seçimleri sonrası olasıkoalisyon ihtimallerini tek tek masaya yatırdı. En çok konuşulan senaro AK Parti-CHP koalisyonuydu. AK Parti'ninMHP ile koalisyona daha sıcak baktığı konuşulsa da MHP'nin bu konudaki net tavrı ibreyi CHP ile AK Parti arasında yapılacak bir senaryoya çevirmişti.

MHP muhalefet partileri arasında yapılacak bir koalisyon ihtimaline kapıları tamamen kapatmış, AK Parti ve CHP koalisyonunun Türkiye için daha uygun olacağını belirtmişti. Koalisyon ihtimaline sıcak bakmayan MHP'de lider Devlet Bahçeli bir anlamda erken seçim için start vermiş ve yurt içi gezilerine de başlamıştı.

Türkiye geçen hafta kanlı bir sabaha uyandı. Suruç'ta 31 gencin katledildiği kanlı terör olayı sonrası IŞİD ve PKK'ya yönelik başlatılan operasyonlar çözüm sürecini de rafa kaldırmış ve "PKK'nın asker ve polise yönelik kanlı şiddeti, olası MHP ve AK Partikoalisyonuna kapı araladı" olarak yorumlanmıştı.

 

MHP DESTEKLİ AK PARTİ AZINLIK HÜKÜMETİ 

Fakat Ankara'da koalisyon ihtimalinden çok erken seçim ihtimali konuşuluyor. Siyasetin nabzını tutan bazı isimlerin söylediğine göre, MHP, AK Parti'nin hükümet kurmasını erken seçim şartıyla destekleyecek.

Türkiye'nin içinde bulunduğu ağır gündem, Başbakan Davutoğlu ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun olumlu açıklamalar yapmasına rağmen ibreyi erken seçime çevirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da erken seçim istediği yönündeki haberler de bu iddiayı destekliyor.

Yorumculara göre, Türkiye, MHP destekli bir AK Parti azınlık hükümeti formülüne hazırlık yapıyor ve bu hükümetle erken seçime gidecek.


KAYNAK-İNTERNET HABER

Editör: TE Bilisim