7 Haziran’da yapılacak seçimlere haftalar kala hem AK Parti hem HDP Van’daki ziyaret ve programlarına hız verdi. AK Parti’de üst düzey isimler kentte halka buluşmaya başlarken dün Arınç hem Van hem Erciş’te temaslarda bulundu. HDP’yi “Barajı aşsan ne olur aşmasan ne olur!” sözleri ile eleştiren Arınç; “Ak Parti bugüne kadar hiç ezilmedi ve biz Van’da vekiller, belediye başkanları çıkardık. Yüzde 40’ın altına düşmeyen oy oranları aldık. Maşallah, Van’da işler kesat, 120 aday adayı varmış. HDP’de hiç liste kavgası oluyor mu?” dedi.

 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Van’a geldi. Ferit Melen havaalanında Van Valisi İbrahim Taşyapan, Ak Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, milletvekili adayları ve kurum amirleri tarafından karşılanan Bülent Arınç, Hastane Caddesindeki Ak Parti seçim bürosuna geçti. AK Parti Seçim bürosunda toplanan partililere hitap eden Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamalardan önce Van’ı özlediğini ve bu yüzden de ziyareti gerçekleştirdiğini söyledi. Van’ı iki sebepten dolayı sevdiğini söyleyen Arınç, “Abim Van Erçek doğumludur ve nüfus cüzdanında da böyle kayda geçmiştir. Erçek Belediye başkanı ile görüştüm, ama Erçek’e gidemedim. Ama Van’ın birçok bölgesinde yiğitlerin olduğunu biliyorum. Van’ı sevmemi bir sebebi bu bir diğer sebebi ise Bediüzzaman Said Nursî’dir.” Dedi. Vanlı olmanın ayrıcalıklı olduğunu belirten Arınç şu ifadelere yer verdi: “Van çok tarihi bir yerdir. Tarihiyle, diniyle, kültürüyle Van çok güzel bir yerdir ve Vanlı olmak bir ayrıcalıktır.” Sabah saatlerinde HDP’nin Adana ve Mersin il binalarına yapılan saldırıları da kınayan Arınç 2015 genel seçimleri içinde değerlendirmelerde bulundu. Ak Parti’nin 2015 iktidar olacağını söyleyen Arınç, seçime girecek olan diğer patileri eleştirdi ve o partilerin iktidar hedeflerinin olmadığını 3 koalisyon kurmaya çalıştıklarını söyledi.

 

KAYATÜRK: HEDEF OLDUĞUMUZ BİR YERDE SİYASET YAPIYORUZ

Yapılan toplantıda ilk olarak konuşan Ak Parti 1’nci sıra Milletvekili Adayı Burhan Kayatürk, bölgede Ak Parti’den siyaset yapmanın kolay olmadığını ifade etti. Kayatürk, “Burada Ak Parti olmak, Ak Parti’de siyaset yapmak elbette kolay değil. Hedef olduğumuz bir yerde siyaset yapıyoruz. Ancak Allah’a hamdolsun halk bizimle beraberdir. Bütün baskılara rağmen, bütün tehditlere rağmen gün geçtikçe bize olan ilgi artıyor. Seçim büromuzu ziyaret eden insan sayısı kat kat artıyor ve halk her zaman yanımızda olduğunu dile getiriyor. Bakın 2009 yılından bu yana sistematik bir şekilde bu bölgede baskı yapılıyor. Bu bölgede her ne kadar Yüksek Seçim Kurulu görmese de, görmek istemese de, burada halkın iradesi üzerinde çok büyük baskı var. Burada gerçek bir demokrasinin olması için Yüksek Seçim Kurulunun bir an önce harekete geçmesi lazım. Halkın hür iradesinin sandığa özgürce yansıması için Yüksek Seçim Kurulunun bu bölgeyi çok iyi kontrol etmesi gerekiyor. Ancak bütün baskılara rağmen, bütün tehditlere rağmen, hata zaman zaman vatandaşlarımızın ve bizlerin maruz kaldığı şiddete rağmen, Allah’a hamdolsun 2009 yılından bugüne oylarımız devamlı artmaktadır. Biz yine halkımızla kucaklaşmaya devam edeceğiz. En ufak bir korkumuz olmayacak. Halkımız her zaman partimizin yanında olmuştur. İnşallah halkımız yapılan bütün yanlışlara sandıkta cevap verecektir. Bundan kimsenin endişesi olmasın.” Dedi.

 

ARINÇ: VAN’I ÖZLEMİŞTİM

Kayatürk’ün ardından bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ilk olarak Van’ı özlediğini ve seçimler öncesinde Van’ı ziyaret ettiğini söyledi. Arınç şöyle devam etti: “Bugün Van’da birçok program yaparak sizlerle birlikte oldum. Sizlere Başta Başbakanımız olmak üzere Ankara’daki tüm dostlarımızın selamını getirdim. İnşallah 20 gün sonra yapılacak seçimlerde Van’da en hayırlı sonuçlar alacağımıza inanıyoruz. Ben mahalli seçimler öncesi de diğer seçimler öncesi de Van’a geldim. Van Türkiye’nin göz bebeği, İslam âleminin ve dünyanın dikkatle takip ettiği bir ilimizdir. Türkiye’nin birçok yerinde de Vanlı hemşerilerimiz var. Ben Bursa milletvekiliyim Bursa’da da Vanlı hemşerilerimiz var ve Ak Parti çaba gösteriyor ve çalışıyorlar. Bizde zaman zaman bir araya geliyoruz. Türkiye’nin birçok yerinde bu şekilde Vanlı kardeşlerimiz var. Bütün Vanlılar inançlı, namuslu, imanlı, dürüsttür.”

 

“BENİM ABİM VAN ERÇEK DOĞUMLUDUR”

Arınç babasının jandarmada astsubay olduğunu bu yüzden 4 kardeş olarak ayrı ayrı yerlerde dünyaya geldiklerini söyleyerek büyük abisinin Van Erçek doğumlu olduğunu söyledi. Arınç Van’ı iki sebepten dolayı sevdiğini söyleyerek, “Ak Parti kurulduğunda ve biz buraya ilk miting için geldiğimiz ben bir hatıramı Vanlı kardeşlerimle paylaşmıştım. Biz 4 erkek kardeşiz. Babam Jandarma astsubayıydı. Bu yüzden hepimiz bir yerde doğmuşuz. Ben Bursa doğumluyum. Ama benim büyük abim Van Erçek doğumludur ve nüfus cüzdanında da böyle kayda geçmiştir. Erçek büyükşehir olmadan abim geldi Erçek’i ziyaret etti. Abim belediye başkanı ile görüştü ve beni de kendisiyle görüştürdü. Ben kısmet olmadı Erçek’e gidemedim ama Van’ın her bölgesinde böyle yiğit insanların olduğunu çok iyi biliyorum. Van’ı sevmemi bir sebebi bu bir diğer sebebi ise Bediüzzaman Said Nursî’dir. Onun en büyük emeli olan Medresetüzzehra’da inşallah gerçekleşir. Çünkü İslam âleminin ve ülkemizin içinde bulunduğu şartlardan çıkmamız için mutlaka ilim, din ve tahsile ihtiyacım var. Böylece Van bugün ki üniversiteleriyle birlikte Bediüzzaman hazretlerinin işaret ettiği Medresetüzzehra modeli bir bilim yuvasına umarım ki en kısa sürede kavuşuruz. Türkiye’de bu yolda ilerliyor.” Sözlerine yer verdi.

 

ARINÇ: VANLI OLMAK AYRICALIKTIR

Van’ın olmanın ayrıcalık olduğunu söyleyen Arınç şu ifadelere yer verdi: Van çok tarihi bir yerdir. Tarihiyle, diniyle, kültürüyle Van çok güzel bir yerdir ve Vanlı olmak bir ayrıcalıktır. Dünyada Van, ahirette iman derler ya, işte bu herkesin inandığı bir şeydir. Bugün seçime çok az bir zaman kaldı. Bizlerde bu anlamda çok çalışıyor, çaba gösteriyor ve en iyi neticeyi almaya çalışıyoruz. Özellikle Van’da arkadaşlarımızın maruz kaldığı tehditler, şantajlar ve korkutmalara karşı, fiili müdahalelere karşı, tutuğumuz seçim büroları için insanları vazgeçiriyorlar. Biz bunu çok iyi biliyoruz. Bunu yapanları da çok iyi biliyoruz. Elbette ülkeyi yöneten hükümet olarak bunlara karşı tedbirlerde alıyoruz. Ama her vatandaşın başına 24 saat nöbet tutacak bir jandarma, bir polis bırakmak mümkün değil. Vanlılar kalplerindeki imanlar hiç korkmadan yürüyorlar, onların darbelerine ve tehditlerine maruz kalmalarına rağmen yollarına devam ediyorlar.”

 

“YAPILAN SALDIRIYI LANETLİYORUM!”

Dün sabah saatlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana ve Mersin il başkanlıklarına yapılan saldırıyı da değerlendiren Arınç, bu saldırıların provokasyon olduğu söyledi. Arınç, “Değerli arkadaşlar 1 saat önce almış olduğum bir haberle ilgili de bahsetmek isterim. Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Adana ve Mersin’deki il binalarına patlayıcı koymuşlar, bu patlayıcı neticesinde de birkaç kişi yaralanmış. Bu bir provokasyondur. Çünkü o gün o illerde HDP Genel Başkanı’nın miting yapacağı biliniyor. O miting öncesinde birileri, yanlış iş yapanlar, ahlaksız insanlar bu provokasyonu yapmışlardır. Bunlar ülkede kaos olsun ve insanlar bir birine girsin istemişlerdir. Huzurlarınızda samimiyetle şunu söylemek isterim. Adana ve Mersin’de konulan bu patlayıcılar bir provokasyondur. Bunu lanetliyorum. Bu çok yanlış bir şeydir. HDP legal bir partidir. Yolu, yöntemi ve düşüncesi her şeyi yanlış olabilir. Bizde onunla mücadele ediyoruz. Onlar bizim düşmanımız değil, rakibimizdir. Her ne kadar onlar bizi düşman olarak görseler de, biz onların düşman olarak göremeyiz onlar bizim siyasette rakibimizdir.” Dedi.

 

ARINÇ: OY PUSULASI 1 METREYİ BULUYOR

13 yıldır hükümet olan Ak Parti’nin yine iktidar olacağını söyleyen Arınç ayrıca partilerin her geçen yıl çoğaldığını ve oy pusulasının 1 metreyi bulduğunu söyledi. Arınç şöyle devam etti: “Fikirlerimizi söyler, mücadelemizi ederiz ve döner halka ben Ak Partiyim 13 yıldır hükümetteyim. Bu halk için bunları yaptım ve halkta bundan memnun oldu ve bana yüzde 50 oy verdi. Bu seçimde de bana destek olursa, bana oy verirsen sana yapacaklarımız tek tek söylüyorum. Bu seçimlerde şu şu partiler var. Seçim oy pusulası maşallah 1 metreyi buluyor. 20’den fazla parti seçime giriyor. Onları da dinle, onlara da bak. Gönlün hangisine oy vermeyi istiyorsa, hiç korkmadan vicdanının sesini dinle, ananın ak sütü gibi helal olan oyunu bu partiye kullan. Ben sana söz veriyorum. Ben 13 yıldan beridir hep sana hizmet ettim. Bu hastaneler, yollar, havaalanları, üniversiteler, okullar, öğretmenler benim eserimdir. Bu göletler, sulamalar benim eserimdir. İhracatı, milli geliri ben arttırdım. Yüzde 60’lık enflasyonu yüzde 3’e ben düşürdüm. Para kıymak kazandırdım, sıfırları ben attırdım. Bununla yetinmedi sadece maddi gelişmişlikle yetinmedim. Başörtüsü yasağını ben kaldırdım. Bugün kamuda çalışan bayan kardeşlerimiz başörtü takabiliyor. 1999 yılında meclisten kovulan Merve Kavakçı, şeref madalyası gibi taşıdığı örtüsüyle şimdi meclise girebiliyor. Türk-Kürt çatışmasını, Alevi-Sünni kavgasını gerici yobaz ve ilericinin kavgasını ben kaldırım, 70 milyon insanı bir birine kardeş yapmak için çalıştım. Anadilin konuşulmasını, yazılmasını serbest bıraktım. Daha ne istiyorsunuz bunların hepsini ben yaptım. Bunları yaptım daha iyisini de yapacağım.”

 

“HDP KORKUTARAK OY İSTİYOR”

HDP’nin Van’ı kendine hedef seçtiğini söyleyen Bülent Arınç, “Van’da olduğum için söylüyorum. Daha 3-4 yıl evvel Van’daki depremi hepimiz çok iyi hatırlıyoruz. Birçok insanımız hayatını kaybetti, binlerce ev yıkıldı. 99 depremleri olduğunda ben parlamentoda milletvekiliydim ve koalisyon hükümeti vardı. 3 gün sonra depremi duydular, 3 gün sonra Düzce’ye gittiler. Hayatını kaybeden kardeşlerime Allah rahmet eylesin, kalanlara ise sağlık nasip eylesin. Hepiniz biliyorsunuz 3 gün sonra değil, 3 saat sonra başbakan ve bakanlarımız buradaydı. 3 yıl içinde 20 bin konut yaptık, Van’ı yeniden inşa ettik, 10 katrilyona kadar para harcadık helali hoş olsun. Bunları kimsenin unutması mümkün değil. Allah aşkına diğer partiler ne yapmışlar. Bugüne kadar iktidara mı gelmişler? Hangi yatırımlarıyla önümüze geçmişler? Sen kime oy vereceğini bilirsin. Ak Parti bugüne kadar hiç ezilmedi ve biz Van’da vekiller, belediye başkanları çıkardık. Yüzde 40’ın altına düşmeyen oy oranları aldık. Ama şimdi bir parti, yani HDP Van’ı kendine hedef seçmiş, Van’daki insanların gönlünü alarak oy istemiyor. Korkutarak oy istemeye çalışıyor.” Dedi.

 

“SEN NE BİLİRSİN DEVLET İDARE ETMEYİ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Arınç şu ifadelere yer verdi: “Millet kimse oy vereceğini bilir. Ben 40 yıldır siyasetin içindeyim. Benim siyaset çizgin Erbakan ile başladı. Başkanlıklarda görev aldım, milletvekili oldum. Sonra düşündük. Partimiz 4 defa kapatılmıştı. Biz bu ülkeye nasıl hizmet ederiz? İnsanları nasıl daha iyi bir hizmete kavuştururuz? Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül ve birçok arkadaşımızla birlikte Ak Partiyi kurduk. 2002 yılında seçimlere girdik. Henüz 15 aylık bir bebektik ve Fatih Sultan Mehmet gibi bir anda iktidar olduk. CHP diyor ki beni Atatürk kurdu ben devleti kuran partiyim. Vah beyim vah. Ne yaptın peki sen? 1950’de Demokrat Partisi seni devirdi mi? Evet, devirdi. Bunun üzerinde tam 65 yıl geçti. Sen benim gibi yaşlısın artık. Peki, sen o günden bugüne kadar tek başına iktidara geldin mi? Ne gezer. 78’de 3 aylık bir koalisyon, sonra Tansu Çiller’in yanında 2 aylık bir koalisyon, Demirel’le beraber birazcık bir koalisyon. Sen tek başına iktidara gelebildin mi? Tek başına bir şeyler yapabildin mi? Hayır. Sen ne bilirsin devlet idare etmeyi.”

 

ARINÇ: HAVADA BULUT SEN ONU UNUT

CHP’nin hedeflediği yüzde 35 oy oranına da değinen Arınç bunun bir hayal olduğunu söyledi. Arınç, “Sen olduğun dönemlerde insanları inkâr ettin, insanlara zulüm ettin, Kürt kimliğini inkâr ettin. Dersim senin eserindir. Sen eski CHP’yi inkâr etmedikçe böyle olacaksın. Sen şimdide hükümete gelmeyi hedeflemiyorsun. Sen sadece yüzde 35’i hedefliyorsun. Ama şimdi anketler senin yüzde 35 aştığını söylemiyor. Sen bu kadar parti varken, senin yüzde 35’i aşman hayal. Havada bulut sen onu unut. Hangi partiden bahsedeyim ki. Bakın Biz tek başımıza iktidara geldik. 2002’de 365 milletvekili, 2007’de 346 milletvekili, 2011’de parti sayıları arttı ama biz yine yüzde 50 alarak tek başımıza iktidardık ve 330 milletvekili aldık. 3 tane mahalli seçim geçirdik. 3’sünde de başarılı oldu. Siz bakmayın Van’da birkaç ilçe kazanamadığımıza. Türkiye’deki toplam belediyelerin yüzde 60’ını biz kazandık. 30 büyükşehirden 18’i bizde, 47 il bizde, 470 ilçe bizde, bin 200 belediye bizde. 2 referandum yapıldı, 2’sini de biz kazandık. Ve en büyük referandum mille ilk defa Cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gitti. Daha birinci turda 21 milyon oy, yüzde 52 oranla Sayın Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin cumhurbaşkanı oldu.” Sözlerine yer verdi.

 

“3 PARTİ KOALİSYON YAPMAK İSTİYOR!”

3 büyük muhalefet partisinin iktidar hedefi olmadığını söyleyen Arınç, 3 partinin koalisyon yapmak istediğini söyledi. Arınç şu ifadeleri kullandı: “Bu seçimlerde 20-30 tane parti seçimlere giriyor. Bunların bir kısmı parti değil, marti. Bunların bazılarının sadece tabelada isimleri var. Bunlar alacakları oy oranları ile iktidar olmayı amaçlamıyorlar. Sadece ortada gezinen 3 tane parti var. HDP bir partidir. İktidara gelme durumu var mı? Kendisi bunu iddia ediyor mu? Hayır. Söylediği şey, “Ben yüzde 10’un kıyısındayım. Aşacağım, aşamayacağım.” Aşsan ne olacak aşmasan ne olacak. Onlar, “Ben ne olacağını bilmiyorum. Sadece barajı aşmak istiyorum” diyor. Onun yanında MHP’ye bakalım. Oda yüzde 15’i aşarsam benim için yeterli diyor. Benim iktidar olmaya ihtiyacım yok diyor. Peki, CHP yüzde 30-35’ler arasında hedef koyuyor. Şuan da yüzde 28’i bulsa öpsün başına koysun. 3 tane parti iktidara gelme hayalini bile taşımıyorsa, biz tek başımıza iktidara geliyorsak Peki bu 3 ahbap çavuş ne yapacak. Niçin Ak Partiyi bu kadar korkutmaya çalışıyorlar, hakaret ediyorlar. Tabi ki de koalisyon kurmak için. Yani CHP, MHP ve HDP koalisyon kuracakmış ve Ak Partiyi hükümetten uzaklaştıracakmış. Ak Parti gitsin de memleket yansın diyor. Bu memlekete koalisyondan çok çekti.”

 

ARINÇ: YİNE İKTİDAR OLACAĞIZ

Koalisyonun ülkeler için kötü bir durum olduğunu ifade eden Arınç ayrıca yine iktidar olacağını belirtti. Arınç şu ifadeleri kullandı: “Bakın DSP 1999’da yüzde 22 ile geldi, MHP yüzde 18,5 ile Anavatan Partisi de yüzde 15 ile koalisyon oluşturdu. Biz o zamanlar Fazilet Partisindeydik. Bu koalisyon sadece 3 sene dayanabildi. Çünkü hükümet yok ortada, ekonomik kriz başladı. Bankalar battı, milletin sırtına yük geldi. Faizler çıldırdı, enflasyon arttı. Türk parası kıymet kaybetti. Esnaf işsiz, sokaklar da işsizlerle doldu. İşte bu koalisyonun sonu ne oldu biliyor musunuz? DSP yüzde 22 ile birinci parti olmuştu, 3 sene sonra yüzde 1 buçuğa düştü. MHP 18 buçuk ile ikinci parti olmuştu, 8 buçuğa düştü. Anavatan 15 ile üçüncü parti olmuştu, 5 buçuğa düştü. Bu millet böyle bir millettir. Millet kendine ihanet edene oy vermez. Milet 2002 seçimlerinde bize güvenerek oyunu bizden yana kullandı ve 7 partiyi baraj altında bıraktı. 2007 yılında da biz başpehlivandık. 2011 yılında yine başpehlivandık ve 2015 yılında da hiç tasalanmayın, hiç aklınıza bir şey gelmesin Allah’ın izniyle yine iktidar olacağız. Böylelikle dördüncü döneme başlayacağız.”

 

“AK PARTİYE OY VERMEK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ”

Arınç halka seslenerek ‘Ak Partiye oy vermek zorunda değilsiniz. Sadece vicdanınızı dinledin’ dedi. Arınç, “Her seçmeni tehdit ederek bana oy vereceksin demenin, şunu şöyle yapacaksın, bunu böyle yapacaksın diyerek adam dövdürmenin, adayları vazgeçirmeye çalışmanın, teşkilatlar üzerinden baskı kurmanın, onları düşman ilan etmenin siyasette yeri var mı?  Yok, Ahlakta yeri var mı? Yok, vicdanda yeri var mı? Yok, bunlar zorbalıktır, bunlar eşkıyalıktır. Bunlar silahlı terör örgütünün bir başka çeşidi olmasıdır. Ne demek insanların iradesine ipotek koymak, ben bütün Van’a ilan ediyorum. Ak Parti’ye oy vermek zorunda değilsiniz. Vicdanınıza danışın. Yapılanlara bakın, yapacaklarımıza bakın öyle karar verin. Ak Parti Türkiye’yi şaha kaldırdı. Her alanda büyük hizmetlere imza attı. Vatandaş sandığa gittiği zaman eğer vicdanı Ak Parti diyorsa, tabi ki bize oy verecek.” İfadelerini kullandı.

 

ARINÇ: KİMSE TAZİYE MESAJI YAYINLAMADI

Geçtiğimiz haftalarda hayatını kaybeden Kenan Evren hakkında da açıklamalarda bulunan Bülent Arınç şu ifadelere yer verdi: “Bakın Kenan Evren geçtiğimiz gün hayatını kaybetti. 35 yıl önce bir darbe yapmıştı. 7-9 yıl boyunca Cumhurbaşkanlığı yaptı. Bütün kanunları o getirdi. Bütün anayasayı o getirdi. Ama hamdolsun ki sonunda Ak Parti referandumla darbecileri koruyan yasaları kaldırınca mahkemede yargılandılar ve müebbet ağır hapse mahkûm oldular. Öldüğü zaman gördüğünüz gibi askeri erkânın dışında kimse cenazesine gitmedi. Kimse taziye mesajı yayınlamadı. Cumhurbaşkanı olsan ne fayda, imam bile emekli orgeneral niyetine değil, er niyetine cenaze namazını kaldırdı. Biz Ak Parti olarak yolumuza devam ediyoruz. Seçimlerde başarılı çıkmamız için herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Bizim listelerimiz pırıl pırıldır. Van’daki listeye de baktığımızda hakikaten bütün adaylarımız temiz, namuslu ve şereflidir. Bakın siyasete aday olmak da, seçilmekte bir nasip işidir. Allah herkes hakkında hayırlısını nasip etsin.”

 

“SİYASETTE SABIR ÇOK ÖNEMLİDİR”

40 yıldır siyasetin içinde olduğunu ifade eden Arınç, “Ben 20 yıldır parlamentodayım, 40 yıldır siyasetin içindeyim. Siyasette sabır çok önemlidir. Ben kendim bile altı defa aday oldum. Aday listesini yapacak insanların işi çok zordur. Şimdi 8 tane çıkaran Van’da aday adayı olsa yine işimiz kolay, 80 tane de olsa kolay ama 100’ü geçerse işimiz çok zorlaşır. Yani 1 sıra için 15 tane aday varsa, yine Maşallah Van’da işler kesat 120 aday adayı varmış, Ya Şanlıurfa’da olsaydınız 351 tane aday adayı vardı. Ya Bursa’da 236 tane aday adayı vardı. E şimdi hepiniz kıymetlisiniz ama ben birinci sıraya bir kişi yazacağım. 32 kişi değil ki, Hakikaten bu listeleri hazırlamak çor zor. Allah bu listeleri yapanlara yardım etsin. Bu dönem bu 8 tane pırıl pırıl arkadaşa nasip oldu. Van’a düşen Ak Parti’nin başarısı için birinci sıradakinden daha fazla çalışmak, partime olan, milletime olan bağımlılığımı göstermektir. İnanın Ak Parti’nin listesindeki insanlar diğer partilere baktığımızda kişilik olarak yüz kat daha iyidir. Ama onlar hiç liste kavgası yapıyor mu? HDP’de bir liste kavgası yaptıklarını gördünüz mü? Hayır. Bakın Meclis Başkanı olduğum dönemde Van’ı layıkıyla Mecliste temsil eden Halil Kaya arkadaşıma çok teşekkür ediyorum. Bu sene seçilmemesine rağmen bize destek veriyor. İşte biz bu yüzden bu sene yine iyi bir oy alarak iktidar olacağız.” Sözlerine yer verdi.

 

Ak Parti seçim bürosunda açıklamalarda bulunan ve sorunları dinleyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ardından Erciş’te gerçekleştireceği miting için Erciş ilçesine hareket etti.


ŞEHRİVAN HABER – ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim