Hayatımıza kolaylaştıracak çok basit bilgiler vardır ama biz bunları bilmediğimiz sürece çözüm aramaya devam ederiz. Canımızı sıkan bazı detaylar vardır. Mesela araba camlarının buğulanması, yumurta kırarken kabuğunun da içine düşmesi ya da patateslerin filizlenmesi… 
İşte bunları bilirseniz hayatınızı kolaylaştırmak için bir adım daha atmış olursunuz. Buyurun hayat kolaylaştıracak 10 pratik bilgi...

 

 


1) Havaların soğumaya başlamasıyla beraber araçlarıyla işe gidenlerin en büyük problemi yeniden ortaya çıktı. Sabahları aracınızın ön camlarının buğulanması kadar sinir bozucu bir şey yoktur. Muhtemelen aynı sorunu defalarca yaşadınız. Dondurucu soğukta aracınıza biniyorsunuz ve işe yetişmek için acele ediyorsunuz. Derken aracınızın ön camı birden buğulanmaya başlıyor.

 

 

Az sonra öğreneceğiniz ipucu sayesinde aracınızın camının buğulanmasından hemen kurtulabileceksiniz.

 

 

Çoraplarınızda delik olmadığından emin olun. Çorabınızı kenarlarından aşağıya doğru katlayın ve ağız kısmının çevresini koli bandıyla bantlayın. Çorabınızın içine ince kedi kumu doldurun. Çorabınızın ağız kısmını çevreleyen koli bandını çıkartın. Katladığınız çorabı ilk haline getirin ve ağzından bağlayın.

 

 

Şimdi de ağzı bağlanmış çorabı, diğer çorabın içine geçirin. Çorabı, koltuğun hemen altındaki boşluğa yerleştirin. Kedi kumu ile dolu olan çorap aracınızın içindeki nemi giderecektir. Bundan böyle aracınız buğulanmayacak!

 

 

2) Buzdolabında bozulmaya yüz tutmuş domatesleriniz mi var? Sakın atmayın! 
Bozulmak üzere olan domatesleri kullanarak yeni domatesler elde edebilirsiniz. Hem de haftalar içinde. Videoyu çeken kişi, sadece bir saksı, biraz toprak ve bozulmak üzere olan bir domatesle nasıl yeni domatesler elde edebileceğimizi gösteriyor.

 

 

Tabii ki doğanın yardımı da yadsınamaz. İlk olarak domatesleri dilimleyin. Dilimleri, saksının içerisine yüzeysel şekilde koyun. Üzerlerine biraz toprak atın.

 

 

Her gün sulayın ve 1-2 hafta bekleyin. Şaşırtıcı şekilde yeni domateslerin filizlendiğini göreceksiniz. En büyüklerini söküp başka bir saksıya taşıyabilirsiniz. İşte yeni domates elde etmek bu kadar kolay!

 

 

3) Çilek Temizleyicisi Çilekleri saplarından ayırmak için bir pipete danışın.

 

 

4) Muzlarınız sarı kalsın
Muzların rengini kaybettiklerinden şikayetçiyseniz bu yönteme hayran kalacaksınız. Eğer saplarını streçlerseniz daha uzun süre dayandıklarını göreceksiniz

 

 

5) Elma Dilimleri 
Dilimlediğiniz elmaları o halde dolaba koyduğunuzda ya da açıkta bıraktığınızda renkleri kahverengileşecektir bu durumda hala yenilebilir olmalarına rağmen iştah kapatıcı bir görünüm oluşturduklarından çoğu zaman ziyan olurlar. Bu durumun önüne geçebilmek için bir bardak suya iki kaşık balla karıştırıp elmaları içinde bekletebilirsiniz.

 

 

6) Yumurta Soyma Sorunsalı Haşlanmış yumurtaları daha rahat soymak için kaynayan suya bir kaşık kabartma tozu ekleyin.

 

 

7) Muffin Kapları Kahvaltılarınız için değişik sunumlar hazırlamak istiyorsanız; muffin kaplarınıza pastırma sarıp içine hazırladığınız yumurtayı ya da dilediğiniz herhangi bir karışımı döküp fırına verebilirsiniz.

 

 

8) Bıçak Yerine Diş İpi Keklerinizi, peynirlerinizi ve daha birçok şeyi daha düzgün ve dağılmadan kesmek için diş ipinden yardım alabilirsiniz.

 

 

9) Yumurta Kabukları Yumurtaları kırdığınız kaseye yumurta kabuğu düşürmüşseniz çıkartmak için parmaklarınızı ıslatmanız yeterli.

 

 

10) Patateslerinizi filizlenmeden koruyun Patateslerinizi bulundurduğunuz yere koyacağınız bir adet elma onların çimlenmesini sağlayan gaza engel olduğundan bunun önüne geçecektir.


KAYNAK - HABER 10

Editör: TE Bilisim