Asgari ücret vergi diliminden etkilenecek mi, bin 300 liranın altına inecek mi soruna Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu konuyla ilgili açıklama yaptı.

Habertürk'te yer alan habere göre, asgari ücretin vergi diliminden etkilenmemesi için Maliye Bakanlığı ile çalışmalar devam ediyor. Eğer düzenleme sağlanmazsa Ekim ayında asgari ücret bin 300 liranın altına inecek. Süleyman Soylu konu ile ilgili olarak, "Asgari ücreti tespit ederken, konuyu ağustos ayında masaya yatıracağımızı söylemiştik. Maliye Bakanı ile görüştük. Bugünlerde yeniden oturup ne yapılabilir, ne ortaya konulabilir, konuşacağız. Biliyorsunuz, net asgari ücret bin 300.99 lira. Önlem alınmazsa ekim ayından itibaren yıl sonuna kadar bin 230 liraya düşecek" dedi.

 

ASGARİ ÜCRET İLE İLGİLİ YENİ DÜZENLEME VAR MI?

Asgari ücretle ilgili herhangi bir düzenleme olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Soylu, "Bundan sonra tüm vergi dilimleriyle ilgili bir karar alacak değiliz. Yapacağımız görüşmelerle bin 300 liranın altına düşürmeme kabiliyetimiz var mı, bakacağız" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim