Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) üyeleri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) belediye eş başkanlarının Ermenistan’daki Tsitsernakaberd Soykırım Anıt Kompleksi ziyaretini kınadı.

 

Zübeyde Hanım Bulvarında bir açıklama yapan Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Ermenistan’da yapılan 6. Yaz Olimpiyatlarının açılış törenine katılmak üzere Türkiye’den giden DBP’li belediye başkanlarının sözde ‘Tsitsernakaberd Soykırım Anıt Kompleksi’ni ziyaret ettiklerini hatırlattı.

 

Göksel Gülbey, Ermenistan’da yapılan 6. Yaz Olimpiyatları’nın açılış törenlerine katılmak için giden heyette Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya ve Hatice Çoban, Bitlis Belediyesi Eş Başkanı Hüseyin Olan, Mutki Belediyesi Eş Başkanı Özkan Birlik, Güroymak Belediyesi Eş Başkanı Emin Özkan, Sur Belediyesi Eş Başkanı Fatma Şık Barut ve diğer üst dereceli konukların yer aldığını belirterek şöyle konuştu: "Sözde Ermeni soykırım anıtını ziyaret ederek, oy alıp seçildikleri bölge insanlarına hakaret etmişlerdir. Bu şehirlerde Hınçak ve Taşnak partisi üyesi faşist Ermeni çeteleri binlerce Müslüman Türk-Kürt silahsız insanımızı katletmişlerdir. Bu insanlarımızın hakkını savunmaları gerekirken, katliamı yapanların sözde anıtlarını ziyaret etmeleri bölge insanına ihanettir.” DBP’li belediye başkanlarının ziyaret ettikleri sözde soykırım anıtının içerisinde Kürt halkı için Ermenice yazılan yazıyı da okumalarını tavsiye ettiğini belirten Gülbey, şunları söyledi: “Sözde anıtın içerisinde 1915-1918 yıllarında faşist Ermeni çetelerine karşı vatan savunması yapan gönüllü Kürt Hamidiye Alayları’nın verdiği mücadelen dolayı bölgede yaşanan ölümleri ‘katliam yaptılar’ deyip Kürtleri suçlayarak şöyle yazmışlar. ‘Ey oğul, atalarını öldüren katil Kürtleri unutma.’ Bu yazıyı okuyup da nasıl gizli düşmanlık güden bir sahte dostla yola çıktıklarını bilmelidirler. Yapılan bu ziyaretin katledilen Müslüman Türk-Kürt sivil halka ihanet ve saygısızlıktır. Bu nedenle Ermenistan’daki sözde soykırım anıtını ziyaret eden DBP heyetini esefle kınıyor ve özür dilemeye davet ediyoruz.”

Editör: TE Bilisim