ŞEHRİVAN GAZETESİ: HAMİT KARAKUŞ - Van Ak Parti’den Van Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Asena Türkoğlu Ateş, yerel ve ulusal basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

 

31 Mart 2019 tarihinden gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesi Ak Parti’den Van Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan Asena Türkoğlu Ateş, yerel ve ulusal basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Yerel seçimlerde Van’da Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan Ateş, adaylık süreci ve belediye başkanlığı seçilmesi halinde Van’da yapmayı planladığı projeler hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

 

Asena Türkoğlu Ateş, Van çocuğu olduğunu ve sanayici bir iş kadını olduğunu belirtti. Ateş, “Memleketim için geldim. Van sevdalısı bir insanım. Sizden biriyim neden Van’a yatırım yapmayayım. 2016 yılından beri Van’a yatırım yapan biriyim. Van’a ‘Serbest Bölge’ projesiyle yıllardır uğraşıyorum. Yıllardır bu projeye emek harcadım.” İfadelerini kullandı.

 

Van’ın doğunun incisi olduğunu ve neden bir Gaziantep Belediyesi olmayalım diyen Ateş, Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi halinde yapmayı planladığı projeler hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

 

ENGELSİZ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ PROJESİ

 

Ateş sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Sosyal projeler olarak öncelikli amacımız kadınları ekonomiye kazandırmak ve Belediye çalışan kadın sayısını arttırmak. Ev hanımlarını ekonomiye kazandırmak için yurt genelinde ki fason üretimleri Van’a taşımak. Çalışan annelere belediye tarafından sağlanacak ücretsiz kreşler ve anaokulu projesini hayata geçirmek. Van’da ki ders destek merkezlerinin daha yaygın hale getirilip geliştirilmesi sağlamak. Diğer önemli sosyal projemiz ise, Engelsiz Organize Sanayi Bölgesi kurulmasını hedefliyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

KAPIKÖY’E ‘SERBEST BÖLGE’ PROJESİ

 

Ateş, Ekonomik projeler konusunda ise ‘Serbest Bölge’ projesinin öneminin altını çizerek yapılacak ekonomik projeleri şu şekilde sıraladı. Ateş, “Uzun süredir emek verdiğim Van’da Kapıköy sınır kapısında ‘Serbest Bölge’ kurma projesini hayata geçirmek istiyoruz. Bu konuda ‘Serbest Bölge’ için bakanlıktan gerekli onayı aldık. ‘Serbest Bölge’nin hem kurucusu hem de yatırımcısı olmayı hedefliyoruz. Van’ın en büyük sorunu olan ulaşım, minibüslerin yetersizliği ve Van Büyükşehir Belediyesi’nin altyapısını oluşturmadan getirdiği otobüslerin güzergâhlarında ki düzensizliğin ve toplu taşımaların temiz ve düzenli hale gelmesini planlıyoruz. Ulaşımla ilgili diğer bir nokta ise, tüm öğrencilere ücretsiz kart uygulaması projelerimiz arasında yer alıyor.” Dedi.

 

VAN’DA HAFİF ARAÇ ÜRETİMİ PROJESİ

 

Dünya’da ilk dizel motorlu lüks trike denilen 3 tekerlekli lük motosiklet ile hafif ticari araçları Van’da üretmeyi planladıklarını ifade eden Ateş, “Tır çekicileri ile hayvancılık ve Savunma Sanayi yüksek teknolojik ürünlerini de Van’da kurulacak ‘Serbest Bölge’de yapacağız. ‘Serbest Bölge’nin kurulmasıyla birlikte Organize Sanayi Bölgesi ve 400 dönüm arazide güneş enerji santrali projelerimiz arasında yer alıyor.” Dedi.

 

KAMPÜS MERKEZ ARASINA ‘TRAMVAY’ PROJESİ

 

Büyükşehir adayı Ateş, son olarak iki önemli projesinin olduğunun altını çizdi. Ateş, Van’da tarımla uğraşan tüm vatandaşlarımıza ücretsiz toprak analizi ve Van’daki trafik problemine çözüm olarak Kampüs ile Merkez arasında Tramvay projesi olduğunu ifade etti. Ateş, “Van’da ki büyük yaylaların göl çevresindeki imkânların bütünüyle turizme ve hayvancılığa açılması projesini hedefliyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

ASENA TÜRKOĞLU ATEŞ KİMDİR?

 

1991 Van doğumlu olan Ateş, eski Van Belediye Başkanı merhum Salih Türkoğlu’nun ve eski Van milletvekili merhum Fuat Türkoğlu’nun torunudur. Yıllarca il başkanlığı görevinde bulunan Mustafa Orhan Türkoğlu’nun kızı olan Ateş, lisans eğitimini İzmir Ekonomi Üniversitesi İngilizce Uluslararası İlişkiler bölümünde tamamlamıştır. Avrupa Birliği yüksek lisansı yapmıştır.

Editör: TE Bilisim