Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Suat Başaran (57), MHP olağanüstü kongresinde genel başkanlığa aday olduğunu belirtti.

 

Başaran, bir otelde düzenlediği toplantıda, MHP'de kendisine görev verilirse buna hazır olduğunu söyledi. "Yarım asırlık siyasi hareketimiz büyük risk altındadır. Üslupsuzluk ve ölçüsüzlük yarınlarda, bir arada, omuz omuza yürümek durumunda olan ülküdaşlarımız arasında yeni kırılmalara yol açacak tarzdadır" görüşünü aktaran Başaran, "7 Haziran-1 Kasım arasındaki süreç gerçek anlamda ülküdaşlarımız arasında bir travma yaratmıştır ve bu travma Allah korusun partiye karşı duygusal bir soğuma meydana getirebileceği endişesini taşımaya başladım ve bunun sonucunda da olağanüstü kurultayın toplanması gerektiğine bütün kalbimle inandım" ifadesini kullandı.

 

eski_ulku_ocaklari_baskani_mhp_baskanligina_aday_oldu_suat_basaran_kimdir_h7684_3d893

 

Başaran, olabildiğince çok kişiyi salonda toplayıp, olabildiğince çok sayıda delege iradesiyle tüzüğün değiştirilmesini arzuladıklarını belirtti. Suat Başaran, "Eğer ülkücü hareket, demokratik yıllarla seçtiği genel başkanını yine demokratik yollarla gönderebiliyorsa bu Türkiye'ye bir mesaj verecektir. Ben sadece bu ihtimali bile çok önemsiyorum. Yani biz bundan sonra seçtiğimiz insanları incinmeden ve incitmeden gönderebilmeyi öğrenmek zorundayız" diye konuştu.

 

Bir gazetecinin, "Ülkücüye kadın genel başkan olur mu, bunu kabul eder misiniz ülkücüler olarak?" sorusu üzerine, Başaran, "Bu ülkücüye kadın genel başkan olmaz diyenler, bu iddialarını dayandıracakları bir ilke ortaya koymak zorundalar. Türk milliyetçiliği fikir sisteminde veya Türk tarihinde bunun böyle olamayacağını ispat edecek bir şeyler ortaya koymaları lazım. Aksine bunun olabileceğini gösteren bir çok örnekler vardır. Ben böyle bir yaklaşımı doğru bulmam" yanıtını verdi. Toplantıya, ülkü ocakları eski yöneticilerinden Harun Öztürk, Hakan Ünver, Servet Avcı ve Azmi Karamahmutoğlu da katıldı.

Editör: TE Bilisim