Bahçesaray İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ilçedeki ceviz üreticilerine yönelik "Bahçesaray'da Ceviz Yetiştiriciliği" konulu konferans verildi.

 

Bahçesaray Yatılı Bölge Ortaokulu konferans salonunda gerçekleşen programın açılış konuşmasını yapan Bahçesaray Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Özcan, ilçenin ceviz üretimine çok elverişli bir coğrafyaya sahip olduğunu hatırlattı.

 

Bugüne kadar ilçede ceviz üretiminin yetersiz bilgi çerçevesinde yapıldığını ancak bundan sonra daha profesyonel ve verimi bol üretimler için el birliği ile bir takım çalışmalar yapılması gerektiğini ifade eden Özcan, şunları kaydetti: "Ceviz üretimi işini Bahçesaray'da artık ilmine göre yapmamız gerekiyor. Yaptığımız girişimler sonucu bu konuda uzman hocalarımızı getirdik ve üreticilerimizle buluşmalarını sağladık. Bugün bu konferansı vermemizdeki en büyük amaç bu yıl ağaçlarımız daha tomurcuklarını açmadan bilinçli müdahale edilerek verimin arttırılmasını sağlamak. Hedefimiz ise üreticilerimizin cevizden elde ettiği geliri kat kat arttırmaktır." 

 

Konferansta, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Görentaş ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç Dr. Adnan Yaviç ile Yrd. Doç. Dr. Adnan Doğan konuyla ilgili bir sunum yaptı. Konferansa İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Hakan, kurum müdürleri, çok sayıda üretici ve vatandaşlar katıldı.

Editör: TE Bilisim