Ankara'daki patlamada ölü sayısı 86'ya yaralı sayısı da 186'ya yükseldi. Açıklanan rakam dehşete düşürdü. Bu sayının ağır yaralıların durumu düşünüldüğünde daha da artabileceği bildiriliyor. 

 

İçişleri, Sağlık ve Adalet Bakanı Ankara'da onlarca kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısıyla ilgili açıklama yapıyor :
İçişleri, Sağlık ve Adalet Bakanı Ankara'daki bombalı saldırıyla ilgili açıklama yapıyor10:04'te Ankara'da tren garının bulunduğu alanda terör eylemi meydana gelmiştir. Bu terör eylemi TC'ye yapılmış bir eylemdir, lanetliyoruz. Ölenlere rahmet diliyorum, yaralılara acil şifalar diliyorum. 1 Ekim itibariyle Emek Platformu diye adlandırdığımız platform Ankara'da eylem yapmak için izin istemiş ve verilmişti. Menfur saldırının olduğu alanda önlemler alınmıştı. Sıhiye'de bariyerleme yapılmış ve alana girişte gerekli aramalar yapılacaktı. Mehmet Müezzinoğlu: İlk olay anında barış mitingi dolayısıyla olay yerinde zaten bizim 4 ambulansımız görevliydi. O ambulanslar ilk andan itibaren olaya müdahale etti.

 

ANKARA PATLAMASI ÖLÜ SAYISI KAÇ?

Eylemin büyüklüğü, iki ayrı noktada patlamanın olması ve olay yerinde panik ortamının olması hem kayıplarımızın çoğalması hem de yaralılarımızın hızla hastaneye ulaşmasında bazı aksamalar olabilir. Olay yerinde hayatını kaybeden vaka sayımız 62, toplamda 86 vatandaşımız hayatını kaybetti. Toplamda 186 yaralı da tedavi altında. 

Editör: TE Bilisim