AK Parti'nin Van mitinginde halka hitap eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, ezan okunuğu sırada mitinge ara verdi. Ezanın ardından mitinge katılanlar hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı okudu.

 

BANA EN GÜZEL HEDİYEYİ SİZ VERDİNİZ

İstiklal Marşı'na eşlik eden Davutoğlu, "Bana birçok hediye sunuldu mitinglerde ama bugün en güzel hediyeyi siz verdiniz dünyanın en güzel korosu bu. Bu milletin İstiklal Marşı'na bayrağına sahip çıkamayanlar utansın" dedi.

Bugün 68. mitingimizi yapıyoruz. Tüm Türkiye'de halkımızla buluşuyoruz. 

-Bize tehdit sökmez diyecek miyiz? Biz düşmana karşı durduk siz mi karşı duramayacağız diyecek misiniz?

- Doğu'da olağanüstü hal vardı. Bunları kim kaldırdı. Dağları ve meraları bu aziz halka kim açtı? AK Parti açtı AK Parti. 

 

BİRİ BEYAZ TÜRK, BİRİ BEYAZ KÜRT

- CHP tek parti döneminde Allah Türkçe bilmez mi demişti. Şimdi HDP'de Allah Kürtçe bilmez mi diyor. Biz Allah'ın 99 ismine rana olmuşuz. Sen isimlerini bilmezsin be hey. Kalkıp Kudüs Yahudilerin diyor. Kılıçdaroğlu İsrail ile neden dost değiliz diye soruyor. Bunların biri beyaz Türk Biri Kürt anlamazlar bizim halimizi. Mescid-i Aksa islamındır. Kıblemizi işgal edenlere karşı her zaman mücadelemizi edecek miyiz? 7 Haziran'da ikisine de ders verecek miyiz?

 

KAHRAMAN VANLILAR SANDIĞA SAHİP ÇIKACAK MI?

- 12 Eylül darbesinin arkasında CHP'nin tek tipçi anlayışı vardı. Şimdi aynı zihniyetle HDP halkın karşısına çıkıyor. Ey kahraman Vanlılar siz HDP'nin baskısına boyun eğer misiniz? Baskılar karşısında dimdik ayakta duracak mıyız? Bu ülke bizim bu sandık bizim diyecek miyiz?

 

AK PARTİLİLERE SALDIRANLARDAN HESABINI SORARIZ

- Kadınlara sahip çıktığını söyleyen kadın örgütlerine, gençlere sahip çıktığını söyleyen aydınlara sesleniyorum. Buradan meydan okuyorum. Dün Siirt'te miting yaptık Tunceli'ye geçerken haber geldi. Elif, Merve ve Yeter. HDP binasının önünden geçerken barbar bir takım zorbalar tarafından saldırıya uğradılar. Şimdi cevap versinler. Bu zorba erkekler HDP binasından çıktı bizim bacılarımıza saldırdılar. Hemen gerekli talimatları verdik. Biz HDP binalarına saldırı yapıldığında kınama yaptık. Şimdi ne Demirtaş'tan ne de sözde aydınlardan kınama, açıklama gelmedi. Tek bir AK Partili kimseye saldırmadı. Sadece AK Partili oldukları için saldırırsa hesabını sorarız.

- HDP'nin baraj sorunu var ama Kürtlerin yok. Kürt kardeşlerimiz AK Parti'de temsil edilir. Kahrolsun ayrımcılık yapanlara. 


Kaynak : Haber7

Editör: TE Bilisim